KRISE-OL: Aksel Lund Svindal reiste til OL som storfavoritt. Nå reiser han hjem for å prioritere verdenscup og egen helse. REOAFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
KRISE-OL: Aksel Lund Svindal reiste til OL som storfavoritt. Nå reiser han hjem for å prioritere verdenscup og egen helse. REOAFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN

Lund Svindal reiser hjem fra OL: – Har vært et skuffende mesterskap 

Forbundet mener allergi har spolert OL for skistjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aksel Lund Svindal har sammen med det norske støtteapparatet bestemt seg for å reise hjem, og deltar ikke i onsdagens storslalåm.

Det bekrefter Olympiatoppen i en pressemelding mandag. Dermed ender OL i Sotsji som en gedigen nedtur for et av Norges fremste medaljehåp i forkant av lekene.

Lund Svindal ble nummer sju i super-G i går, og havnet også utenfor pallen med fjerdeplass i utforen.

Nå reiser han hjem.

«Lund Svindal har under oppholdet i Sotsji hatt allergiplager. Han har fått medisiner som har hjulpet noe, men føler seg likevel slapp og ikke i form», skriver Olympiatoppen.

– Plagene sliter på kroppen, og jeg føler det er fornuftig å reise hjem for å bli kvitt plagene og få overskudd til resten av sesongen, sier Lund Svindal.

– Formen til Aksel var god nok til å kjempe om medaljer i utfor og super-G, men på dagens trening følte han seg ikke pigg. Derfor er vi nå enige om at dette er den beste løsningen, sier sportssjef Claus J. Ryste.

Flere plaget med allergi

– Det er utfordringer med allergi for flere utøvere. Det har det vært hele perioden, sier sjeflege for den norske OL-troppen, Fredrik S. Bendiksen, til NTB.

Han er ikke sikker på nøyaktig hva som er bakgrunnen for problemene.

– Det er ikke pollenallergi, for pollen er det ikke mye av her. Enten er det byggestøv eller en form for partikler som gir utslag i en allergilignende reaksjon. En del utøvere har fått medisiner for det, opplyser Bendiksen.

 

Tidligere i OL har flere av de norske ishockeyspillerne slitt med allergiplager. Målvakt Lars Haugen fikk betydelige problemer under 1-6-tapet for Finland fredag.

Skuffet etter super-G

TV 2 pratet med Lund Svindal mandag som forklarte hva problemene gikk ut på, og forklarte hvorfor han nå drar hjem.

– Jeg er litt usikker på om det er pollen. Jeg vet ikke akkurat hva det er jeg reagerer på.  Men det er flere i støtteapparatet som også har reagert. Flere av trenerne har reagert. Det er litt sånn at man blir trøtt og sliten. Før jeg fikk medisiner var jeg pottetett og sliten.  Jeg fikk det med en gang jeg kom hit, og ble kvitt det verste, men er tydeligvis ikke helt bra ennå, sier han til TV 2.

Han innrømmer at det har vært et skuffende OL for hans del.

– Alt i alt er det et kjipt mesterskap for min del. Det er ikke noe å legge skjul på. Jeg er selvfølgelig skuffet. Men man må se på det positive, nemlig at jeg har rå lagkamerater som ikke bare har reddet det, men  har gjort det til et veldig bra mesterskap for alpint, sier han.

I vinter-OL i Vancouver for fire år siden tok Lund Svindal gull i super G, sølv i utfor og bronse i storslalåm. Nordmannen viste strålende form også før OL og lå helt i tet i verdenscupen sammenlagt med 897 poeng.