I TÅKA: Stian Sivertzens familie depper etter at boardercross-konkurransen ble utsatt til i morgen. Det er samme dagen som visumet går ut, og de må reise hjem. Foto: TV 2/Pål Schaathun.
I TÅKA: Stian Sivertzens familie depper etter at boardercross-konkurransen ble utsatt til i morgen. Det er samme dagen som visumet går ut, og de må reise hjem. Foto: TV 2/Pål Schaathun.

Tåken ødelegger for Sivertzens familie

Stian Sivertzens foreldre må reise hjem før konkurransen - nå frir de til SAS. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi står her og depper litt, for vi syns dette er trist. Det er bra at det ikke blir kansellert, men vi må finne ut litt ut av tingene. For vi har alle sammen visum som går ut i morgen, og overnatting til i morgen og fly hjem i morgen. Akkurat nå har vi ikke peiling hva vi gjør, sier far Morten Sivertzen til TV 2 midt i en hektisk diskusjon med de ti andre i reisefølget fra Kongsberg som har kommet for å følge sønnen i OL. 

Håper SAS og ambassaden kan hjelpe

Tykk tåke gjorde at dagens boardercross-konkurranse ble utsatt til i morgen, samme dag som familien skal reise hjem. Nå håper de at ambassaden og SAS kan komme dem til unnsetning, så det ikke blir OL i bomtur.  

- Jeg tror dessverre det er en stor utfordring å få det til. Visum er en utfordring, og det er en stor utfordring økonomisk å klare å finne flybillett og overnatting. Kanskje SAS har et seint fly der de kan sponse noen billetter på oss, da vil vi rekke alt smiler Sivertzen før han kommer med en oppfordring:

- SAS og den russiske ambassaden i Norge er jo rå på service, så ambassadøren i Norge - jeg har tro på deg!

Får i verste fall ikke sett konkurransen

Det var en skuffet gjeng som møtte TV 2 i tåka etter det ble avgjort at konkurransen utsettes. Reisefølget som har leid eget hus i Adler legger ikke skjul på at det har kostet litt å komme seg til OL. 

- Dette er veldig leit. Vi har glede oss noe så vanvittig, og alt ligger til rette for at det skal bli bra. Alle sammen har brukt mye penger, tid og energi, understreker Sivertzen. 

- I verste fall, hvor befinner dere dere under konkurransen i morgen?

- I verste fall er vi på flyet, eller på flyplassen. Noen er på flyet, og noen er kanskje og ser på en TV-skjerm et eller annet sted. Jeg håper vi kunne vært her, sier faren optimistisk. 

Heller ikke andre konkurranser har vært stang inn for Kongsberg-gjengen. 

- Vi har vært på begge stafettene der vi mislyktes, skiskyting i dag som ble utsatt og nå dette i dag, så vi har ikke hatt helt flaks, understreker søster Anne-Mette Sivertzen. 

- Veldig synd om de må reise

Hovedpersonen selv mener det var en riktig avgjørelse å utsette konkurransen til tirsdag på grunn av tåken. 

- Helt klart. Når det ikke har letta noen ting. Her nede har det blitt ganske fint nå, men der oppe så du ingen ting. Da er det ikke kult å droppe ut av gaten når du ikke kan se neste element nesten, sier Stian Sivertzen. 

Likevel håper han noen kan strekke ut en hjelpende hånd til familien, så de får vært tilstede under hans første OL-konkurranse. 

- De er jo elleve stykker som er her for å se på meg, og jeg håper at de får ordnet seg på et vis så de kan være her et par dager lenger. Det er jo kjempetrivelig å kunne ha den heiagjengen fra Norge med vikingluer, og er helt råe, understreker 24-åringen.