NARKOAKSJON: Nordahl Grieg videregående skole i Fana er blant flere skoler politiet har aksjonert mot i Bergen. Foto: Kenneth Cuomo/TV 2
NARKOAKSJON: Nordahl Grieg videregående skole i Fana er blant flere skoler politiet har aksjonert mot i Bergen. Foto: Kenneth Cuomo/TV 2

26 elever pågrepet i narkorazzia

Politiet slo til mot flere skoler i Bergen. 26 elever pågrepet i større narkotikasak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen aksjonerte politiet i Bergen mot rekke videregående skoler i byen. Aksjonen er en del av en større narkotikasak, opplyser politiet i en pressemelding. 

Aksjonen rettet seg mot mellom 20 og 30 avgangselever ved de forskjellige skolene.Politiadvokat Marita Mellingen sier til TV 2 at 26 personer har blitt pågrepet og siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Elevene er av begge kjønn. Noen ble pågrepet på egen bopel, mens andre ble tatt på skolen.
Etter det TV 2 erfarer, er 13 av de pågrepne er elever fra Fana gymnas.

Omsettes i skoletiden

Foranledningen til skolerazziaen var en etterforskning som startet i fjor høst. I januar i år ble det tatt et stort beslag av cannabis som politiet mener var til skolene i Bergensområdet. 

Politiets etterforskning har så langt avdekket at det har blitt omsatt narkotika i skoletiden ved flere av skolene i området. 

Politiadvokat Marita Mellingen sier at politiet har gjort beslag av cannabis, MDMA og kokain. 

I forbindelse med den samme saken, ble fem personer i løpet av helgen pågrepet og siktet for overtredelser av narkotika lovgivningen. Tidligere er ytterligere fire personer pågrepet og varetektsfengslet. 

Politioverbetjent Jørn Solsvik sier til TV 2 at de ikke utelukker ikke aksjoner på andre skoler i området.  

– Vi oppfordrer foreldre og elever til å melde ifra. Det har blitt en aksept for dette, og elevene har blitt vant til å se dette i skolegården, sier han til TV 2. 

Politiet bekrefter ovenfor TV 2 at de har aksjonert mot følgende skoler i Bergen: 

Fana gymnas
Sandsli videregående skole
Bjørgvin videregående skole
Nordahl Grieg videregående skole
Bergen Handelsgymnasium
Bergen Private Gymnas
Akademiet Bergen

Bekymringsmeldinger

Janne Værnø, kommunikasjonsdirektør i Hordaland fylkeskommune, sier at skolene har vært i dialog med politiet i forkant av aksjonen. 

Søndag ble rektorene på skolene hvor aksjonen foregår varslet. Værnø sier til TV 2 at elever, lærere og foresatte har henvendt seg til politiet med bekymringsmeldinger om hva som foregår på skolen. 

– Det er på bakgrunn av disse bekymringsmeldingene politiet nå har gått til etterforskning og aksjon, sier Værnø til TV 2. 

– Det setter sitt preg på skolene. Det er alvorlig. Jeg tror når det første sjokket gir seg, så er det godt å vite at det gjøres noe. Vi har fått en del henvendelser fra elever, foreldre og lærere og det er ting som tyder på at det er større aksept for bruk av stoff i dag. Det er ikke bare i belastede miljø, sier Svein Heggheim, fylkesdirektør for opplæring i Hordaland til TV 2. 

 

 

 

Saken oppdateres.