Smøresjefen: – Det finnes produkter vi ikke har fått

Knut Nystad har fått bekreftet at leverandører velger andre lag enn Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Smøresjef Knut Nystad bekreftet på en pressekonferanse i dag at andre land har smøreprodukter Norge ikke har tilgang på.

– Norge er sett på som en dominerende nasjon. Det har vært snakk om at Norge har vært for dominerende. På lang sikt er det bra for sporten, men det er sabla irriterende for oss akkurat nå. Vi har prøvd å ha et profesjonelt forhold til industrien. Vi prøver å være snille og greie med dem, men det betyr ikke at vi har de sterkeste alliansene til alle smøreleverandørene, sier Nystad.

– Er det en mistanke at det finnes andre produkter?

– Vi har fått bekreftet fra leverandører at det finnes ting vi ikke har fått, sier Nystad, og legger til:

– Jeg skulle ønske at jeg hadde det beste produktet. Gjerne det svenskene har. Det ryktes at enkelte fabrikanter favoriserer enkelte land. Vi har hørt de ryktene fra to leverandører, sier Nystad.

– Noen sier dere er inkompentente?

– Det ser ut som vi er inkompetente. Det har de for så vidt helt rett i. Det er ikke vits å si at vi er kompetente, for da hadde vi jo levert gode ski. Akkurat nå er vi inkompetente, sier Nystad.

Smøresjefen forteller at han verdens beste skislipere. 

– Vi jobber etter samme modell som tidligere. Vi har to av verdens beste slipere som står nede i dalen og sliper ski. Det er et stort spørsmål om hvorfor vi ikke lykkes. Det er verst for utøverne. De har jobbet knallhardt i alle år. Det er det ekstra tragisk at det ikke lykkes, sier Nystad.

Han vil ikke innrømme at smørerne har for stor stolthet til å forkaste alt som er gjort til nå.

– Vi skal være gode nok til å takle slike forhold. Jeg blir i villrede når jeg ikke finner ut av det, men vi har ikke vanskeligheter med å tenke utenfor boksen, sier Nystad.

På stafetten gikk Petter Northug på fabrikkslip fra Fischer. Martin Johnsrud Sundby gikk på landslagets slip. Men det var ikke den eneste forskjellen.

– Martins ski og Petters ski er veldig like å gå på. Det føles likt når man går oppover en bakke. I toppfart er Petters ski litt bedre enn Martins. Da Martin testet ski var det ett skipar som vant på toppfart. Det skiparet valgte han bort. Han ville ha det skiparet som gikk lettere. Han valgte bort fart for feeling, bekrefter Nystad.