– Kanskje jeg ikke er laget for dette her

Helene Olafsen vet ikke om hun klarer å motivere seg for nok et comeback. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): - Jeg har ikke så veldig mange ord for det. Det er ufattelig trist, og det var det verste som kunne skje kanskje. Jeg sa dagen før at det verste som kunne skje det må være at noen kjører på deg bakfra, at det ikke er din skyld at du ryker ut. Men det her var jo ganske mye verre. Jeg sier det gang på gang, at det er ikke rom for å gjøre feil i den idretten her, sier en tydelig preget Olafsen til TV 2 dagen etter det skjebnesvangre fallet i kvalifiseringen. 

Olafsen falt på en kul da kun prøvde å hoppe over to kuler samtidig, under søndagens kvalifisering. Dessverre kom hun for kort, og røk korsbåndet for tredje gang. 

GRÅTKVALT: Helene Olafsen er langt nede etter det stygge fallet i Ol-løypene søndag. FOTO: TV 2/Pål S. Schaatun.
GRÅTKVALT: Helene Olafsen er langt nede etter det stygge fallet i Ol-løypene søndag. FOTO: TV 2/Pål S. Schaatun.

- Man har vært innstilt på det her så lenge, og man ser liksom for seg hva man skal si til pressen og alt det gode som skal skje. Også ender du i sykebåra, og tilbringer hele dagen på sykehus, sier 23-åringen gråtkvalt. 

Vet ikke om hun kommer tilbake

23-åringen har tidligere røket korsbåndet i begge knærene på under tre år, og kjempet seg tilbake gjennom å nesten flytte inn på Olympiatoppen. Denne sesongen har vært en av hennes beste med tre tredjeplasser, sist under X Games i januar. Nå venter operasjon hjemme i Norge, men Olafsen kan ikke love at hun orker å motivere seg igjen etter nok et tilbakeslag. 

MØTTE TV 2: Helene Olafsen teller på knappene. FOTO: TV 2/Pål S. Schaatun.
MØTTE TV 2: Helene Olafsen teller på knappene. FOTO: TV 2/Pål S. Schaatun.

- Det vet jeg ikke egentlig. Jeg må finne på noe lurt i så fall. Kanskje jeg kommer meg til Korea, og kanskje ikke. Forrige gang klarte jeg å komme jeg gjennom det på en fin måte, så jeg må prøve å finne på noe lurt denne gangen også, slår hun fast. 

- Forrige gang du røk korsbåndet sa du at du lurte på om du var laget for det her eller ikke. Hva tenker du om det nå?

- Hver gang jeg kjører snowboard, og ting er bra, så føler jeg at det er det jeg er lagd for. Jeg elsker jo å kjøre snowboard, og konkurranseaspektet har alltid vært en naturlig del av det for meg. Det har gått veldig bra i år, men det er det med de skadene som er fryktelig tungt. Jeg klarer jo ikke å gå ett eneste år uten at jeg får en ny skade. Nå er det nesten akkurat ett år siden jeg halvveis røk det forrige gang, og det er tungt å hele tiden måtte begynne på nytt. Så kanskje jeg ikke er lagd for det her, sier Olafsen. 

- De kjipeste opplevelsene i livet

Søndagens fall var nærmest en reprise fra forrige OL i Vancouver. Der endte det heldigvis ikke på samme fatale vis, men Olafsen falt fra en medalje i finalen. I Sostji skulle hun revansjere seg. Sånn ble det ikke. 

- Denne gangen følte jeg at jeg hade rettet opp i alt for var galt forrige gang. Før start så var jeg så klar! Jeg var så blid, og jeg følte at det her var dagen min. Jeg var akkurat der jeg ville være, og der jeg hadde jobbet med å være. For forrige gang (Vancouver jou.anm. ) var jeg så nervøs. Nå stemte liksom alt, og da ble kontrasten desto større når det gikk som det gikk, forteller hun. 

Etter fjerdeplassen i Vancouver var det også en gråtkvalt Olafsen som møtte pressen. Den gangen var det første gang hun møtte virkelig motgang da det betydde aller mest. Denne gangen kommer tårene fordi motgangen aldri tar slutt. 

- Jeg har hele tiden sagt at uansett hva som skjer i Sotsji skal jeg ikke la det gå så inn på meg som det gjorde forrige OL, for så viktig kan ikke idretten være. De er så mange hyggelige mennesker som har sendt meg meldinger, og det betyr så utrolig mye. Det er tross alt bare en idrett, og det er tross alt bare et kne. Men de kjipeste opplevelsene i livet til nå har vært kanskje vært forrige OL og det å ryke korsbåndet, også kommer begge to på samme dag, presser Oppegård-jenta frem mens hun må tørke nok en tåre. 

- Man er kanskje sin egen lykkesmed, men jeg føler i alle fall at jeg har fått litt i overkant mye uflaks nå, understreker 23-åringen.