John Carew på den rød løperen med DiCaprio og Brangelina

Den tidligere norske fotballproffen var til stede da britenes svar på Oscar gikk av stabelen.

Søndag kveld gikk BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) av stabelen –filmprisutdelingen som ofte er omtalt som britenes svar på Oscar.

Se liste over vinnere nederst

Mange store stjerner var til stede, blant dem også en av Norges tidligere mest profilerte fotballspillere: John Carew.

Han har tidligere uttalt til TV 2 at han nå ønsker å satse på en karrière nettopp som skuespiller. Søndag kveld gikk han på den røde løperen i Royal Opera House i London med verdens største filmstjerner.

– Forhåpentligvis har jeg et godt skuespillertalent. Jeg har fått gode skussmål på det jeg har gjort til nå og har forhåpentligvis mye spennende i vente når det gjelder film. Jeg håper at jeg kan bli ganske god, sa Carew til TV 2 i november.

Han har allerede rukket å spille i den kanadiske thrilleren «Dead of Winter» og har også en rolle som gangster i den kommende norske filmen «Høvdinger».

Pris til delnorsk film

Under utdelingen vant den dansk-norsk-britiske filmen «The Act of Killing» prisen for beste dokumentar.

BESTE SKUESPILLER: Chiwetel Ejiofor vant BAFTA-pris for beste mannlige hovedrolle. Her sammen med skuespillerkjæresten Sari Mercer. Foto: Luke MacGregor/Reuters
BESTE SKUESPILLER: Chiwetel Ejiofor vant BAFTA-pris for beste mannlige hovedrolle. Her sammen med skuespillerkjæresten Sari Mercer. Foto: Luke MacGregor/Reuters

Filmen handler om folkemordet i Indonesia på 1960-tallet og har vakt oppsikt ved å la gjerningsmennene selv fortelle om drapene og vise hvordan de ble utført.

Norske Torstein Grude og Bjarte Mørner Tveit fra Piraya Film er medprodusenter til dokumentaren, som regissert av amerikansk-britiske Joshua Oppenheimer, som er bosatt i Danmark.

Britisk film vant flest priser

Mange av de BAFTA-nominerte er også å finne på nominasjonslistene for Oscar-utdelingen som holdes i Los Angeles natt til 3. mars norsk tid.

Sønsdag kveld var det den britiske filmen «Gravity» som stakk av med flest priser, melder BBC.

HYLLET DØD VENN: Cate Blanchett vant pris for beste kvinnlige skuespiller, og benyttet anledningen til å hylle sin nylig avdøde kollega Philip Seymour Hoffman. Foto: Joel Ryan/Invision/AP
HYLLET DØD VENN: Cate Blanchett vant pris for beste kvinnlige skuespiller, og benyttet anledningen til å hylle sin nylig avdøde kollega Philip Seymour Hoffman. Foto: Joel Ryan/Invision/AP

«12 Years a Slave» vant imidlertid den gjeve prisen for beste film, og Chiwetel Ejiofor vant for beste mannlige hovedrolle.

Han takket den amerikanske skuespilleren Uma Thurman som delte ut prisen og sa:

– Dette er din, forresten. Jeg vet det, du vet det. Jeg kommer til å beholde den, men den er din.

Oppvarming til Oscar

Leonardo DiCaprio var nominert i samme kategori for sin rolle i Wolf of Wallstreet, men hverken han eller filmen fikk en eneste utmerkelse under BAFTA.

Det blir derfor spennende å se om «britenes Oscar» er et forvarsel om hva vi har i vente i Los Angeles om knappe to uker.

Mange har etterlyst en Oscar-statuett til DiCaprio, som aldri har vunnet –  på tross av en imponerende merittliste og en rekke nominasjoner.

Hyllet avdøde Hoffman

Cate Blanchett stakk av med prisen for beste kvinnlige hovedrolle for sin innsats i filmen «Blue Jasmin».

Hun dedikerte prisen til sin nylig avdøde skuespillerkollega Philip Seymour Hoffman, og sa at han fortsetter å være en målestokk som hun strekker seg etter.

– Phil, min venn, denne er for deg. Jeg håper du er stolt, sa Blanchett fra scenen.