Smøresjefen etter utsettelsen: – Vi skal nok komme på noe lurt

Innrømmer at de ikke har hatt tilstrekkelig testing på morgenføre i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

Sotsji/Bergen (TV 2): – Vi har vel strengt tatt ikke det. Men det tror jeg er likt for alle. Vi får en ny mulighet i morgen. Det blir spennende å se hvordan det slår ut, sier smøresjef Morten Hegle Svendsen foran mandagens fellesstart i skiskyting.

– Det blir litt bingo kanskje da?

– Nei, jeg tror vi skal få det til ganske bra. Vi må bare se på resultatene vi har hatt og sammenligne litt luftfuktighet, snøfuktighet og så videre, så skal vi nok komme på noe lurt.

– Hadde det nesten vært en fordel å fått en ny start her med nytt føre?

– Jeg hadde helst sett at vi hadde fått gått i kveld. Vi føler at vi har funnet ut av en del ting, så det kunne vært veldig spennende å fått testet det «i real life», sier Svendsen.

Må snu døgnet

Smøresjefens lillebror, Emil Hegle Svendsen, mener det var klokt å utsette rennet til mandag. Det norske medaljehåpet har slitt i sporet så langt i OL, noe to 7. plasser og en 9. plass vitner om.

Men foran mandagens renn er han mest opptatt av det tidlige starttidspunktet.

– Jeg må snu døgnet på et døgn. Jeg står som regel opp i 12-tiden. Men når det er OL så får jeg nesten prøve å komme meg opp, ler Svendsen.

Vil snu utsettelsen til noe positivt

 Tidlig blir det også for Johannes Bø. Unggutten har hatt stigende progresjon i OL-debuten, med 11. plassen på 20 km torsdag som sitt beste resultat.

Mandag har han sjansen til å klatre opp på topp 10-lista med like god skyting.

– Det er tidlig. De to siste dagene har jeg sovet til halv ett russisk tid. Jeg må nesten bare hjem og legge meg med en gang, sier Bø.

20-åringen tror likevel ikke at det blir et problem å stå opp tidligere enn normalt. Tvert imot.

– Det skal bli deilig å bare stå opp, spise frokost og dra rett på løp. Da slipper vi å ha hele dagen på å tenke på og grue oss til det som skjer, sier Johannes Bø.

– Er det problemfritt å forberede seg på nytt?

– Det er litt kjedelig. Det tar på å fokusere på og forberede seg til et løp. Men det er bra at juryen ikke utsetter det flere timer på rad, for det tar virkelig på, sier Bø.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2