Everton videre til kvartfinalen

Swanseas personlige feil sikret Everton avansement til FA-cupens kvartfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innleide Lacina Traoré trengte ikke mer enn fire minutter på å imponere sine nye supportere. Etter dødball havnet ballen hos Evertons nye ivorianer, som på frekt vis styrte ballen i mål med hælen.

TV 2s eksperter var likevel ikke helt imponert over ivorianeren.

– Hvis vi ser bort fra målet, så ser han ut til å slite med tempoet. Og til tross for høyden er han ikke særlig sterk i luften, bemerket Joacim Jonsson i pausen.

Everton misbrukte sjanser

Et noe reservepreget Swansea trengte bare 11 minutter på å utligne Evertons ledelse. På innlegg fra Neil Taylor fikk Jonathan De Guzmán løpe gjennom feltet og stange inn 1-1 for gjestene.

Resten av omgangen handlet for det meste om Everton, som kom svært nær ny ledelse da Steven Pienaar traff tverrliggeren etter 22 minutter. 

Swansea-skryt i pausen

Til tross for store Everton-sjanser før pause, var TV 2s ekspert Erik Thorstvedt imponert over det gjestene hadde vist.

– Under Michael Laudrup var de gode på å holde i ballen, men de ventet ofte bare på at noe skulle skje. Under Garry Monk er de mer gjennombruddshissige, og det føles som om hver bidige spiller ønsker å få noe til å skje. 

Swansea-tabber ble avgjørende

Swansea forsøkte helhjertet å sikre avansement, men personlige feil vippet kampen i Evertons favør.

En gedigen tabbe fra Neil Taylor sendte Steven Naismith alene med Gerhard Tremmel, som hadde små problemer med å overliste Swanseas keeper.

Snaue 10 minutter senere var backkollega Jazz Richards like uheldig, da han klippet Naismith ned innenfor sekstenmeteren. Leighton Baines gjorde ingen feil, og sikret 3-1 for Everton.

Everton er dermed videre til kvartfinalen. Der venter en tøff utfordring i form av Arsenal.