UNG GULLVINNER: En stolt Kjetil Jansrud sammen med Pernilla Wiberg i 1996. Nå vil Wiberg ramme inn bildet. Foto: Privat.
UNG GULLVINNER: En stolt Kjetil Jansrud sammen med Pernilla Wiberg i 1996. Nå vil Wiberg ramme inn bildet. Foto: Privat.

Her er Gull-Jansrud med Pernilla Wiberg for 18 år siden

Nå vil alpinlegenden Pernilla Wiberg ramme inn bildet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosa Khutor Alpin Center (TV 2 Sporten): Kjetil Jansrud kjørte inn til en fantastisk gullmedalje under søndagens super-G-renn i Sotsji-OL.

- Dette skal jeg ramme inn
Det var Jansruds første individuelle gullmedalje i sitt tredje OL.

- Det er helt magisk at alt stemmer på en dag som denne. I forkant stod det i avisene om jeg skulle rekke OL eller ikke. Men jeg har hatt troen hele tiden og har hatt et supert team bak meg, stråler Kjetil Jansrud til TV 2.

For 18 år spurte en ung Kjetil Jansrud alpinlegenden Pernilla Wiberg om å ta bildet sammen. Det bildet vil Wiberg, som nå jobber som alpinekspert i TV 2, ramme inn.

- Det må ha vært Sierra Nevada-sesongen i 1996. Jeg vant to VM-gull den sesongen i Sierra Nevada, minnes Wiberg etter å ha sett bildet.

Tatt på Lillehammer
Etter å ha undersøkt bildet nærmere kommer Wiberg frem til at bildet er tatt under verdenscupavslutningen på Lillehammer i 1996.

- Da var Jansrud 11 år og jeg var 26 år. Det var vanskelig å forutse at jeg skulle ta bilde med en kommende gullvinner. Men jeg vet at nordmenn er veldig gode på ski. Super-G menn har jo vært Norges gren spesielt i OL. Det er femte gullet til Norge i denne disiplinen og det er bare fantastisk. Kjetil har vært på vei mot formtoppen, og at han tar gullet er fantastisk. Det startet med bronse i utfor, fjerdeplass i kombinasjonen og nå gull. Det er Kjetil som er i best form på landslaget nå, fortsetter Wiberg.

Bildet av hun og Jansrud skal nå opp på veggen hjemme hos Wiberg i Sverige.

- Jeg har ikke bilder av meg og andre kommende gullvinnere. Dette her skal jeg ramme inn, sier Wiberg, og ber om å få oversendt bilde av TV 2 Sporten.

- Jajajaja! Et stort øyeblikk
Den ferske gullvinneren Kjetil Jansrud lyser opp og gliser fra øre til øre når han får se bildet av seg selv som 11-åring sammen med Wiberg.

- Jajajaja! Den husker jeg. Det bildet henger hjemme i stuen til foreldrene mine, gliser Jansrud.

- Husker du når bildet ble tatt?

- Kan det være i OL i 1994? Jeg husker ikke datoen eksakt, men jeg husker veldig godt øyeblikket. Det var stort for meg, svarer Jansrud og smiler.

- Hva tenker du om at Wiberg nå vil ramme bildet inn?

- Ja, det synes jeg er kult! Hun er en av de største alpinistene gjennom tidene. Dette synes jeg er stort, slår en fornøyd Jansrud fast.

Lund Svindal med stikk til ekspertene
Lagkamerat Aksel Lund Svindal, som selv endte på en 7. plass, er ikke overrasket over at Jansrud slo til med gullmedalje.

- Akkurat i dag er Kjetil suveren. Men det kunne faktisk vært dobbelt om jeg hadde skjerpet meg i de tre siste svingene, mener Lund Svindal.

- Kjetil plukker frem det råeste han har gjort så lenge jeg har vært på lag med ham. Det er imponerende og bra timing. Det er fett. Det Kjetil gjør på utforen er rått, dette er ti ganger råere, sier stjernealpinisten – og sender samtidig et stikk til de som har tvilt på om Jansrud i det hele tatt hadde noe i OL å gjøre.

- Det ingen på laget som har trodd at Kjetil skulle ha et hvileår i år. Vi trener og kjører som om han skulle vinne hvert renn. Hadde vi gått rundt og tvilt på at Kjetil skulle vinne renn i år, hadde vi vært verdens dårligste team. Jeg ser det er noen såkalte eksperter som har spekulert i at Kjetil ikke var en å regne med i OL, men vi flirer litt av det. Vi har visst bedre hele veien, konkluderer Lund Svindal.