– Setter den 10 av 10 ganger på trening

Thomas Ulsrud om vinn eller forsvinn-steinen i siste omgang mot Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Sotsji (TV 2): Curling-gutta kan puste lettet ut for denne gang. Norge måtte slå Storbritannia for å holde liv i semifinalehåpet.

Det sto likt før siste omgang, men skip Thomas Ulsrud hadde siste stein, og trengte bare å plassere den i et relativt tomt bo. Det gikk heldigvis bra.

– En av de viktigste kampene
– Det er litt press på den siste steinen. Men den gleder jeg meg faktisk bare til å sette, hvis jeg ikke hadde gjort det, kunne jeg bare sluttaet.  Jeg setter slike steiner 10 av 10 ganger på trening, sier skip Thomas Ulsrud til TV 2.

– Dette var en av de viktigste kampene vi har spilt noengang. Med tap hadde vi vært ute. Jeg var nesten litt kvalm da vi begynte, så jeg var nervøs. Det var deilig å vinne, sier Håvard Vad Petersson til TV 2.

Fortsatt gjenstår to kamper i grunnspillet, mot Sveits søndag klokken 16, og mot Danmark mandag klokken 11. Vinner Norge disse to kampene, går de trolig rett til semifinale.'

Registrer deg nå: Se hele OL gratis på tv2.no

Om Kina slår Storbritannia, vil Norge få omspill om semifinaleplassen selv om det skulle bli tap mot enten Sveits eller Danmark.Begge våre to kommende motstandere er uten sjanse til å gå videre, men de norske gutta ser ikke på det som en ubetinget fordel.

– Det er ikke alltid det er det. Kanskje gir de litt faen og spiller fordi det er moro, mens alt presset ligger på oss. Det kan slå begge veier, sier Christoffer Svae til TV 2.

– Planen var å få en boost
Etter tre strake tap hadde curlinggutta hviledag lørdag, og håpet å bruke norske medaljer som inspirasjon til å snu sin egen negative trend. Men slik gikk det som kjent ikke.

– Planen var å få en boost, så vi skulle se de norske langrennsjentene cruise inn til gull i stafetten. Da det ikke gikk, dro vi til skøytehallen for å se en norsk medalje, men så gikk ikke det heller. Så da bestemte vi oss til frokost for å snu den norske trenden selv. Nå er herved trenden snudd, nå kommer det til å gå Norges vei herfra og ut, sier Ulsrud.

– Men noen kom dere i forkjøpet, Kjetil Jansrud vant gull i Super-G midt under kampen deres?

– Det visste jeg ikke! Men der ser du! Bra, herlig! sier Ulsrud og gliser.

 Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien