MEDALJEDRØMMEN LEVER: Thomas Ulsrud og mannskapet hans har fortsatt mulighet til  gå til semifinale i OL.  REUTERS/Ints Kalnins
MEDALJEDRØMMEN LEVER: Thomas Ulsrud og mannskapet hans har fortsatt mulighet til  gå til semifinale i OL.  REUTERS/Ints Kalnins

Medaljedrømmen lever for curlingguttene

Norge vant skjebnekampen mot Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette var kampen Norge måtte vinne.

Tap for Storbritannia ville langt på vei bety et farvel til drømmen om OL-medalje.

Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og Thomas Ulsrud var virkelig ute å kjøre i den fjerde omgangen, hvor britene hadde en mulighet til å ta fire poeng. Men en strålende stein av Ulsrud og en tabbe av skottenes skip David Murdock fikk begrenset det til ett poeng.

Etter det var det Norge som styrte kampen. Og Ulsrud kunne enkelt sette inn den avgjørende steinen og norsk seier 7-6. Nå er Norge fortsatt med i kampen om semifinale.

1. omgang:

En helt grei åpning for Norge. Thomas Ulsrud gjorde et forsøk på å stjele ett poeng, men den skotske guarden David Murdock fikk slått ut den norske steinen og blanket omgangen.

2. omgang:
Skottene gjorde en liten feil, som åpnet for at Norge kunne legge litt press på dem. Men Torger Nergård klarte ikke å utnytte den. I stedet fikk Greg Drummond lagt tre steiner inn i boet. Det ga skottene en mulighet for minst to poeng. Men Nergård rettet opp feilen sin ved å slå ut to av de skotske steinene. Ulsrud var ikke heldig med sine steiner, og Murdock fikk en mulighet til å ta tre poeng. Heldigvis ble det bare to poeng på skottene, som tok ledelsen i kampen med 2-0.

3. omgang: 
Endelig litt flyt for Norge. Ulsrud fikk fjernet en skotsk guard og skottenes beste stein. Dermed kunne den norske skipen sette sin siste stein for to poeng, og fikk utlignet Storbritannias ledelse.

4. omgang:
Skotten spilte stort i denne omgangen, mens Norge spilte med stor risiko for å unngå skotsk storbo, noe de ikke lyktes med. Det ble etter hvert om å gjøre å begrense skaden for Ulsrud. Den norske skipen la en plan for å gi Storbritannia maks to poeng. Men han bommet fullstendig i sitt forsøk på å slå bort skotske steiner. Murdock lå med fire steiner i boet da Ulsrud skulle sette sin sistestein. Heldigvis fikk Ulsrud satt en god stein, og da Murdock tabbet seg ut og fikk bare med seg ett poeng. 3-2 til Storbritannia.

5. omgang:
Håvard Vad Pettersson feilet fullstendig og sendte en stein tvers gjennom boet. Det ga skottene initiativet i omgangen. Nergård fikk rensket et ganske fullsatt bo, og ga Norge et initiativ med de to beste steinene. Det ble Murdocks tur til å begrense skaden, men kunne ikke hindre at Ulsrud tok to poeng og ledelse 4-3.

6. omgang:
Norge fikk lagt noen gode guarder, og det ble skottene som måtte slå unna norske steiner. Drummond fikk slått bort tre norske steiner. Men Drummond bommet fullstendig med sin andre stein. Dermed kunne Ulsrud stjele ett poeng, til ledelse 5-3.

7. omgang:
Endelig kunne Norge spille defensivt og slå bort britiske steiner. Nergård fikk snudd initiativet i Norges favør. Skottene måtte plutselig prøve å hindre Norge i å stjele poeng. Det klarte Murdock, men han måtte ta ett poeng og gi Norge fordel av sistestein. Men Norge var fortsatt foran 5-4.

8. omgang: 
Norge spilte safe. Det handlet om å holde boet tomt for steiner, og det klarte den norske kvartetten godt. Nergård presset skottene til å måtte slå på norske steiner. Murdock ga Ulsrud et lite dilemma. Den norske skipen hadde muligheten for å ta to poeng, men kunne også spille safe og ta ett. Ulsrud prøvde seg, men satt igjen med ett poeng. 6-4 til Norge.

9. omgang:
Britene gikk offensivt til verks for å få flest mulig poeng. Både Nergård og Ulsrud var litt uheldig og fikk ikke hindret to poeng til Storbritannia, som dermed utlignet til 6-6. Men Norge har sistestein i siste omgang.

10. poeng:
Vad Pettersson åpnet omgangen med å legge to strålende guarder. Skottene måtte ta timeout tidlig for å legge en plan. Christoffer Svae bommet fullstendig og ga britene et lite overtak. Svae løftet seg og fikk slått ut skottenes beste stein. Norge holdt sentrum av boet åpent til Ulsrud, som enkelt kunne avgjøre til 7-6 for Norge.