City vant komfortabelt mot et tannløst Chelsea-lag

Chelsea hadde lite å stille opp med på Etihad. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-Chelsea 2-0

Chelsea har vunnet begge ligakampene mot Manchester City denne sesongen og satset på en tredje seier da en plass i FA-cupens kvartfinale lå i potten lørdag.

Men dette var Citys kamp. 

Stevan Jovetic sendte vertene i føringen etter drøyt kvarteret. Samir Nasri doblet ledelsen i andre omgang etter et praktangrep av hjemmelaget. 

Chelsea var uvanlig tannløse og hadde ingenting å svare med. De lyseblå fra Manchester er dermed med på alle fronter.

– For to uker siden vant det beste laget og i dag vant det beste. Det var ingenting noe spesielt i dag, sa José Mourinho etter kampen.

– Jeg er aldri glad når vi ikke vinner og når laget ikke spiller bra. I dag vi taper fordi motstanderen var bedre enn. Sånn er fotball, ikke noe problem, innrømmet portugiseren. 

– Dette var bunnsolid av City. De var det beste laget kamp igjennom. Scorer to fantastiske mål og skaper det som er av målsjanser. Chelsea skaper ingenting. Stor triumf for Pellegrini, både når det gjelder laguttaket og taktikken, sa Thomas Myhre etter kampen. 

City tidlig i føringen
Etter en sjansefattig åpning på kampen tok ting seg opp da kvarteret var spilt. 

Hjemmelaget rullet opp et flott angrep på reneste håndballvis. Ballen havnet til slutt i beina på Stevan Jovetic. Den tidligere Fiorentina-spilleren rullet ballen kontrollert i lengste hjørnet.

Det var kort tid etter nevnte Jovetic hadde sendt ballen i tverrliggeren. Yaya Toure fyrte av fra distanse. Petr Cech ga en dårlig retur. Jovetic var først på den, men spissen klarte ikke presse ballen mellom stengene. 

City fortsatte å dominere
I det 24. minutt vartet vertene opp med et nytt flott angrep. Dzeko avsluttet fra distanse, Cech fikk bokset ballen ut i ufarlig område. 

Chelsea fikk lite til å stemme i første omgang og de avgjørende pasningen gikk ikke der de skulle. 

– Taktisk kamp
Med kort tid igjen av den første omgangen fikk City en ny god mulighet. Milner kom stormende ned langs høyrekanten. Dzeko var ikke langt unna å skli inn vertenes andre. 

Ved halvtid leder dermed de lyseblå 1-0. 

– Det er første gang jeg har sett at City tar så store hensyn. Jeg har ikke sett Yaya Toure ta et dybdeløp. Han ligger stort sett hele tiden med Javi Garcia i balanse på midtbanen, sa Joacim Jonsson i pausen. 

– To taktiske gode lag som tar ut hverandre. Verdien og det som er morsomt å se her er det taktiske aspektet, fortsatte han.

Etter hvilen fortsatte den taktiske bataljen. Begge lag lå godt organisert og ble sjelden tatt i ubalanse. 

Men etter snaut halvspilt omgang fikk hjemmefansen noe å juble for. Samir Nasri spilt til David Silva, som muligens var noen centimeter i offside, men assistentdommeren løftet aldri flagget. Spanjolen var uselvisk og trillet ballen tilbake til Nasri. Han fikk en enkel oppgave med å sette ballen i det åpne målet.  

Med kvarteret igjen satt Joleon Lescott en ny ball bak Cech, men denne gangen markerte assistenten for offside, så målet ble ikke stående. En ny marginal, men trolig korrekt, avgjørelse. 

I ligakampen på Etihad for noen uker siden tok Chelsea vertene flere ganger på sengen. Det så man lite av lørdag. City så betraktelig bedre ut defensivt og Chelsea offensive spillere klarte aldri å dominere kampen. 

Det ebbet dermed ut med en komfortabel og grei 2-0-seier til Manchester City. Manuel Pellegrinis gutter dermed med i toppkampen i ligaen, begge de nasjonale cupene. I tillegg har laget for første gang kvalifisert seg for utslagningsrundene i Champions League, der møter de Barcelona.