SEIER: Siv Jensen (t.h.) og Sylvi Listhaug med datteren sin på fanget under fylkesårsmøtet i Oslo FrP på Håndtverkeren i Oslo lørdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SEIER: Siv Jensen (t.h.) og Sylvi Listhaug med datteren sin på fanget under fylkesårsmøtet i Oslo FrP på Håndtverkeren i Oslo lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Dette er en gedigen seier for Frp

Regjeringen igangsetter forsøksordning med statlig finansiering av eldreomsorgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under årsmøtet i Oslo Frp lørdag lanserte partileder og finansminister Siv Jensen flere nye forslag fra regjeringen.

– Torsdag vedtok regjeringen en forsøksordning med statlig finansiering av eldreomsorgen, sa Jensen.

– Dette er en gedigen seier for Frp og handler om at eldreomsorg skal finansieres av staten uansett hvor du bor, sa Jensen.

Fra talerstolen på årsmøtet i Oslo Frp, roste hun partiets tidligere nestformann John Alvheim og tidligere partiformann Carl I. Hagen, som har vært de ivrigste forkjemperne for ordningen regjeringen nå vil prøve ut.

– Kommunene står i kø

– Det at vi sitter i regjering og kan gjennomføre dette gjør meg stolt og glad, sa Jensen.

Den borgerlige regjeringen vil også sende ut et forslag om at eldre som har behov for omsorg og hjelp skal ha en lovfestet rett til pleie og omsorg.

– Har dere hørt det før? Nå går det ut på høring, sa Jensen til applaus fra partifellene.

– Vi hadde ikke gjort dette om vi ikke trodde det hadde effekt. Det står mange kommuner i kø for å være med på forsøket, sier Jensen til TV 2.

Partiveteran Carl I. Hagen ble nylig oppnevnt til eldrerådgiver for regjeringen. På første benk under årsmøtet ble en stolt Hagen hyllet for at det han har kjempet for i over 20 år nå er regjeringens politikk.

– Jeg er strålende fornøyd med at regjeringen har vedtatt denne forsøksordningen med statlig finansiering, sier Hagen til TV 2.

Jensen varslet også at regjeringen vil redusere egenandelen for eldre som bor på dobbeltrom mot sin vilje.

Reduserer dobbeltrom

– Helseminister etter helseminister har sagt at vi skal få full eneromsdekning. Ingen av dem har klart det. Det har kun vært tomme ord. Med Frp i regjering skjer i alle fall følgende: Fra 1. juli reduserer vi egenandelen for de som bor på dobbeltrom ved landets sykehjem mot sin vilje, sa Jensen fra talerstolen.

Fortsatt gjenstår et godt stykke før løftene om enerom til alle er innfridd, men kommuner som ikke klarer å innfri, vil nå merke det økonomisk.

– Det handler om å sende et tydelig signal til landets kommuner at gir dere ikke folk enerom når de har behov for det, så kommer det til å svi på lommeboka, sier Jensen.