Cup-exit for Solskjær

Det var en dårlig norsk dag i Sotsji. Det ble ikke stort bedre i Cardiff. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget fikk alle sjansen fra start i FA-cupkampen mot Wigan. Norske Cardiff fikk en tøff start på kampen, og etter 1-2 til pause ble det heller ingen utligning i andre omgang.Dermed gikk Uwe Rösler til kvartfinalen på bekostning av Ole Gunnar Solskjær.

Tidlig Wigan-mål
Chris McCann ga bortelaget ledelsen etter 18 minutter da Jordi Gómez kom fri på venstrekanten, og fant midtbanekollegaen med et lavt innlegg. McCann satte bredsiden til, og sendte Wigan i ledelsen.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Cardiff utlignet. 27 minutter var spilt da Frazier Campbell kom løs i Wigans sekstenmeter, og hamret inn 1-1 for Solskjær.

Watson-kanon
Etter en ny halvsjanse ved Frazier Campbell, var det likevel Wigan som på ny tok ledelsen. Denne gang gjennom et frispark fra langt hold ved Ben Watson.

Like før pause fikk Cardiff nesten nok en utligning, men stolpen hindret Juan Cala.

Eikrem-kjeft i pausen
I pausen fikk nordmennene blandede skussmål fra TV 2s studioeksperter. Thomas Myhre mente at Mats Møller Dæhli var sentral i Cardiffs offensive oppbygning, noe en så prov på ved 1-1, mens Joacim Jonsson var kritisk til Eikrems involvering ved Wigans første mål.

- Han orienterer seg ikke tilstrekkelig om det som skjer, sa svensken.

Etter drøye 15 minutter av andreomgang, ble den første av tre nordmenn byttet ut. Craig Noone erstattet Jo Inge Berget, som dermed etterlot seg to nordmenn på banen.

Klarte ikke etablere skikkelig press
Kort tid etter mente Cardiff at de skulle hatt straffe. En smart pasning fra Mats Møller Dæhli til Wilfried Zaha åpnet opp forsvaret. Vingtalentet forsøkte å komme seg rundt Wigan-forsvarer Boyce, og mente han ble dratt ned da ballen og spillerne rullet ut dødlinjen. Dommeren var uenig, og ga utspill fra keeper.

Etter 74 minutter byttet Solskjær ut Magnus Wolff Eikrem til fordel for sørkoreanske Kim. Mats Møller Dæhli, siste og beste nordmann på banen, utlignet nesten på et skudd fra kanten av sekstenmeteren, men keeper fikk slått til corner.

Nærmere kom heller aldri Cardiff, som til tross for mye mer ballbesittelse i andre omgang, aldri klarte å skape de helt store sjansene. 

Mats Møller Dæhli imponerte

Det var likevel ett norsk lyspunkt på en ellers mørk dag. Mats Møller Dæhli var livlig hele kampen, og sto bak mye av det lille Cardiff skapte.

– I Cardiff har de én kreativ mann, Mats Møller Dæhli. De andre foran der er ikke helt med. Det blir ikke nok trøkk, sa TV 2s studioekspert Thomas Myhre etter kampen.

Thomas Myhre var også imponert av Wigan-manager Uwe Rösler.

– Wigan legger seg bak. De er sikre og trygge, og klarer å demme opp for Cardiff. Det er taktisk ferdighet av Uwe Rösler som tar dem til neste runde.

Joacim Jonsson lot seg ikke imponere av det Cardiff presterte.

– Cardiff har mye ball, men skaper alt for lite. Det er for lite gjennombruddskraft i laget. Ole Gunnar vil spille fotball og da må backene kunne bidra offensivt. Backene er for dårlig og Cardiff skaper for lite trykk på sidene, var Jonssons klare budskap.

Etter en tøff start som Cardiff-manager, fortsetter dermed problemene for Ole Gunnar Solskjær. Det gjenstår 12 kamper av Premier League, i det som blir en tøff kamp for tilværelsen.