Mats Trygg og landslagsslege Ole Fosse diskuterer kneskaden til veteranen på lørdagens trening i Sotsji. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
Mats Trygg og landslagsslege Ole Fosse diskuterer kneskaden til veteranen på lørdagens trening i Sotsji. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Trygg kan gjøre overraskende comeback mot Østerrike

Veteranbacken trente med laget på lørdagens trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Østerrike-Norge direkte på TV 2 Zebra eller i livesenteret kl. 09.00.

Sotsji (TV 2): Det så ikke pent ut da Mats Trygg fikk seg en solid vridning i kneet mot slutten av kampen mot Canada torsdag. På vei av isen kolliderte han i tillegg med dommeren, og Jonas Holøs måtte dytte backkollegaen inn i spillerboksen for å få han av banen.

Leddbåndskade

Mats Trygg krabber av isen til en ventende lege Ole Fosse.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Mats Trygg krabber av isen til en ventende lege Ole Fosse.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Umiddelbart kunne det se ut som om 37-åringen hadde slått opp leddbåndsskaden i sitt høyre kne, men MR-undersøkelsen fredag viste at vridningen ikke var så alvorlig som antatt.

TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik og Vålerenga-trener Espen "Shampo" Knutsen uttalte at det ville være en "katastrofe" om Trygg er ute av mesterskapet.

Han stod over i tapet mot Finland i går, men lørdag trente backen, som var meget god mot Canada, sammen med lagkameratene.

Tilbake på is

Trygg deltok på deler av spillsekvensene, i tillegg til å kjøre egne øvelser der han tydelig testet høyrekneet. I tillegg observerte TV 2 at han diskuterte situasjonen med lege Ole Fosse før han gikk i garderoben uten å snakke med pressen i treningshallen i Bolsjoi.

- Han kjenner det littegrann, han har en skinne som passer veldig bra, så han starter kanskje i morgen, sier Fosse til TV 2.

- Er du i ferd med å friskmelde han?

- Vi må kikke på han etter treningen og se hvordan det går, men det er lovende. Jeg er ikke så veldig overrasket, ikke når vi til syvende og sist vet hva som er problemet, svarer legen.

Landslagssjefen lettet

Roy Johansen har i mange år klaget på mangelen på gode, norske backer. Trygg har vært med siden VM i 1997, og vært en av landslagssjefens mest trofaste menn i hele hans tid som trener.

Sjefen håper naturligvis på å kunne bruke Trygg i den siste gruppespillkampen mot Østerrike, som blir avgjørende for hvem Norge møter i mellomspillet.

- Jeg har ikke fått snakket med Mats enda, men det ser ut til at skaden ikke er så alvorlig som først antatt. Vi får se om han er klar til i morgen, sier Johansen til TV 2.

- For han var savnet mot Finland?

- Det er klart. Mats spilte veldig bra da han var med (mot Canada, red.anm), så det var synd at han fikk den skaden. Vi får få en avklaring på det i kveld.

Bastiansen frisk

Anders Bastiansen var tilbake på is mot Finland fredag, men spilte ikke i tredje periode. Lørdag sier lege Fosse at veteranen kom seg greit gjennom kampen.

- Bastiansen har det fint, det går greit med ham, sier legen.

Färjestad-senteren ble operert for ryggprolaps for drøyt tre uker siden, men har kommet mirakuløst raskt tilbake. Lørdag trente han med resten av laget i Bolsjoi.