José Mourinho og Manuel Pellegrini møtes til dyst for andre gang på to uker. 3.februar gikk Mourinho seierende ut, med Branislav Ivanovic som kampens eneste målscorer. Foto: AP Photo/Clint Hughes
José Mourinho og Manuel Pellegrini møtes til dyst for andre gang på to uker. 3.februar gikk Mourinho seierende ut, med Branislav Ivanovic som kampens eneste målscorer. Foto: AP Photo/Clint Hughes

– Tapet forandrer ingenting

Manuel Pellegrini stoler på samme tilnærming, selv om det endte med Chelsea-seier sist.

Det står om kvartfinaleplass i FA-cupen når Manchester City og Chelsea barker sammen i kveld klokken 18:15.

Skal vi tro nyere historie kan det i praksis også stå om en finaleplass.

I samtlige fem siste utgaver av FA-cupen har nemlig enten Manchester City eller Chelsea vært representert i finalen. 

Hyppige finalister

Chelsea har vunnet alle sine tre finaler i nyere tid. Først i 2009, da Didier Drogba og Frank Lampard ordnet 2-1-seier over Everton. Deretter i 2010, med Didier Drogba som eneste målscorer mot Portsmouth. Drogba scoret også da Chelsea hevet troféet i 2012. Ramires scoret det andre målet da Liverpool ble slått 2-1.

Kveldens hjemmelag Manchester City, har deltatt i to finaler de siste fem sesongene. 14. mai 2011 sørget Yaya Touré for 1-0-seier mot Stoke. Like bra gikk det ikke i fjor, da Ben Watsons overtidsmål ga Wigan en sjokkseier i finalen.

Pellegrini forandrer ingenting

Til tross for beinhard kamp om Premier League-tittelen, er José Mourinho tydelig på at FA-cupen henger høyt.

- FA-cupen er stor og vakker, sa Mourinho på gårsdagens pressekonferanse, som ellers druknet i et angrep på Arsène Wenger.

Manuel Pellegrinis pressekonferanse handlet i større grad om det forrige oppgjøret mellom de to klubbene. For to uker siden vant Chelsea tilsvarende oppgjør 1-0 etter scoring av Branislav Ivanovic. Tapet til tross - Pellegrini akter ikke å gjøre store forandringer før kveldens storkamp.

– De spilte veldig bra. Vi spilte ikke fullt så bra. Vi svidde tre store målsjanser før de scoret, og etter målet forsvarte de seg veldig bra. Jeg synes ikke det er noen grunn til å endre måten vi spiller. Vi har en spillestil som ikke forandrer seg avhengig av hvem vi møter, sier Pellegrini selvsikkert.

Lundekvam forventer lignende kamp

Chileneren får støtte fra TV 2s ekspert Claus Lundekvam.

– Manchester City må spille på sine egne styrker. De har et sprudlende, offensivt system med voldsomt mye kvalitet, og det må de fortsette å spille på. Jeg opplevde det slik at City var litt nervøse og hadde litt ekstra press på seg sist. 

Manuel Pellegrini forventer at Chelsea kommer til Etihad med samme strategi som for to uker siden.

– Måten de spilte sist, er måten de alltid spiller. Vi må være oppmerksomme på å ikke gi mye rom til kontringer, sa chileneren på fredagens pressekonferanse.

Lundekvam forventer, i likhet med Pellegrini, at Chelsea vil forsøke å gjenta suksessoppskriften fra sist. 

– Det vil være naivt å tro at Chelsea gjør store endringer fra taktikken som sikret dem tre poeng på Etihad. Det viktigste for Manchester City blir fokus på offensiv markering, slik at Chelsea ikke får mye rom til kontringer, avslutter Lundekvam, som håper på et tidlig mål.

Kampen sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Sendingen starter 18:05.