Tutta nærmer seg toppen av verdensrankingen for første gang

- Jeg tenker fortsatt ikke på å bli nummer én, sier Suzann Pettersen om det å bli historisk til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suzann Pettersen tapte terreng til teten på den tredje runden av IPIS Handa Women`s Australian Open. Hun lå på annenplass før nattas runde norsk tid, men med tre bogeyer og tre birdies ligger 32-åringen på fjerdeplass før avslutningsrunden natt til søndag.

Oslo-jenta klarte ikke å følge opp gårsdagens forrykende ni birdier, men med en god avslutningsrunde har Pettersen alle muligheter til å klatre opp til første- eller annenplassen som vil føre henne til topps på verdensrankingen.

Chella Choi spilte en gnistrende tredjerunde på 62 slag og leder, tre slag foran Tutta. Marianne Skarpnord følger på plassen bak, men kun ett slag mer enn verdenstoeren.

- Tenker ikke på Inbee Park

Pettersen var nære ved å detronisere sør-koreanske Inbee Park på verdenstoppen mot slutten av fjorårssesongen, men endte som nummer to.

Park deltar ikke i turneringen i Australia, dermed vil Oslo-jenta overta tronen som verdens beste golfer om hun blir nummer én eller to i årets andre LPGA-turnering.

- Det er ikke noe jeg har tenkt på. Fokuset har vært på å forberede meg så godt jeg kan til de første ukene, sier Pettersen til TV 2.

- Jeg er nysgjerrig på hvor god jeg kan bli, og det er en kjempegulrot i seg selv. Jeg er sugen på å spille og konkurrere igjen etter en god pause.

Skadefri

Tutta trøblet med en vond skulder for noen uker tilbake, og valgte å stå over årets første turnering på Bahamas. Nå forteller hun at formen er fin.

- Kroppen er fin! Jeg har fått trent bra over en lengre periode nå, og det er ingenting som hemmer meg i å kunne levere på banen, forklarer hun.

- Hva har vært hovedfokus på trening rent teknisk i vinter?

- Jeg har ikke gjort noen store endringer, men sørget for å ha god kvalitet på alle treninger. Det har vært en morsom vinter, sier hun.

Følger med på OL

Den svært idrettsinteresserte jenta hadde planer om å dra innom OL i Sotsji på veien til Australia, men de planene røyk. Tutta følger likevel nøye med på alt som skjer i Russland.

- Jeg ser på alt som er fra Sotsji. Selvfølgelig er jeg stor Norge-fan, og synes det var ekstra morsomt å se de norske langrennsjentene levere på øverste hylle. Stafettene er alltid høydepunkter, sier hun entusiastisk.

Turneringen i Australia avsluttes søndag morgen norsk tid.