NAVNEBROREN MÅTTE DØ: Sjiraffen Marius (bildet) måtte søndag formiddag bøte med livet, til tross for at
 dyrevernere verden over har engasjert seg for at han skulle få leve. Nå er det imidlertid klart at hans navnebror i Jylland Park Zoo får leve. Foto: Kasper Palsnov / AFP
NAVNEBROREN MÅTTE DØ: Sjiraffen Marius (bildet) måtte søndag formiddag bøte med livet, til tross for at dyrevernere verden over har engasjert seg for at han skulle få leve. Nå er det imidlertid klart at hans navnebror i Jylland Park Zoo får leve. Foto: Kasper Palsnov / AFP

Sjiraffen Marius blir ikke avlivet

Den andre sjiraffen med navnet Marius i Danmark skal ikke bli løvemat, lover dyreparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kom mange og sterke reaksjoner verden rundt da sjiraffen Marius i København Zoo ble avlivet, obdusert foran publikum og gitt som mat til parkens kjøttetere forrige helg.

En sjiraff med samme navn risikerte å bli avlivet i Jyllands Park Zoo i Videbæk, fordi en ny hann-sjiraff var ventet til parken.

Marius har gener som var godt representert blant sjiraffene i avlsprogrammet og skulle avlives for å hindre innavl og sikre friske dyr i framtiden.

Jyllands Park Zoo har på sine Facebook-sider lovet at ingen flere sjiraffer må bøte med livet etter at The European Association of Zoos and Aquaria oppfordret dyreparken om å ikke gjennomføre avlivningen. Foreningen fraråder også dyreparken mot å ta i mot en ny hann-sjiraff. (©NTB)