Var nær selvmord – vant OL-gull

– Jeg var veldig nær å ta livet av meg, sier Stefan Groothuis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
SMILER NÅ: Stefan Groothuis poserer med gullmedaljen under premieseremonien i Sotsji. FOTO: REUTERS/Laszlo Balogh
SMILER NÅ: Stefan Groothuis poserer med gullmedaljen under premieseremonien i Sotsji. FOTO: REUTERS/Laszlo Balogh

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Torsdag overrasket Stefan Groothuis (32) da han sikret Nederlands fjerde OL-gull på skøyter i Sotsji med førsteplassen på 1000-meter.

Se gulløpet øverst.

Den overraskelsen kunne verden aldri ha sett, dersom Groothuis hadde gjort alvor av tankene han hadde da han ble rammet av depresjon for noen år tilbake.

– Det kjennes utrolig å si det, men jeg tror det var veldig nært et selvmord. Jeg var veldig nær å ta livet av meg, sier han til OL-arrangørens hjemmeside ifølge Expressen.

Rammet av depresjon 

En skade på verst tenkelige tidspunkt sendte den talentfulle nederlenderen inn i en negativ spiral.

– Da jeg var 25 var jeg veldig nær toppen, og så skadet jeg ankelen min. Det tok meg et og et halvt år å komme tilbake, sier Groothuis.

– Ett år senere ble jeg rammet av en depresjon. Det var en rar periode ettersom vi samme år fikk vår første sønn. Jeg er så glad at jeg lykkes å ta meg gjennom det. Jeg har to fantastiske barn nå og jeg er olympisk mester. Det kjennes helt fantastisk.

Registrer deg nå: Se hele OL gratis på tv2.no

– Kan skape et helvete i eget hode

Han er glad for det nå, men situasjonen var virkelig iferd med å eskalere ut av kontroll ifølge nederlenderen, og tankene om selvmord var veldig reelle.

– Det kjennes utrolig å si det. Hvem som helst kan skape et helvete i sitt eget hode, og alt blir kullsvart, sier han.

Groothuis var rangert som nummer 17. i verden på øvelsen før OL, så det var en rell overraskelse at han skulle slå kanadieren Denny Morrison.

Sølvet kunne også fort gått til noen andre, men av helt andre grunner. Morrison var egentlig ikke kvalifisert for øvelsen etter å ha falt i uttaket, men Gilmore Junio avga plassen sin til Morrison.

Her kjempes det om OL-medaljer: Fullstendig arenaoversikt!