Hyllet sin hardt skadede venninne

Joselane Santos fikk OL-billetten da venninnen var involvert i en stygg ulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joselane Santos skulle egentlig ikke til OL, men like før lekene ble hennes venninne Lais Souza alvorlig skadet i en stygg skiulykke. 

To dager senere fikk Souza klarsignal til å delta i Sotsji, men i hennes fravær fikk Joselane OL-billetten, og ble dermed Brasil representant i fristilhopp. 

Fredag ble hun sist av alle i kvalifiseringen, og etter å ha landet etter sitt run tok følelsen overhånd. Først kom tårene. Så kom smilet og hyllesten til Lais.

Joselane formet fingrene til en «L» til ære for sin venninne, samtidig som hun ropte hennes navn.

Hadde aldri stått på ski

De to brasilianerne er ikke veteraner på snøføre- Santos og Souza ble valgt til å satse mot OL etter en åpen prøve på trampoline i mai i fjor.  

– Begge er turnere som aldri hadde stått på ski. Josie hadde aldri sett snø før. Og Lais hadde bare sett snø en gang i Ukraina, da hun deltok i et turnmesterskap, sier Bloomberg-journalist Tariq Panja til TV 2.

– Skadene er svært alvorlige

Forutsetningene for å satse på vinteridrett i Brasil er ikke de beste, men på kort tid gjorde de store fremskritt. Så gikk det skikkelig ille for Lais Souza under en treningsleir i Salt Lake City. 

Hun krasjet med et tre og pådro seg alvorlige ryggskader.

– Hun får intensivbehandling. Skadene hennes er svært alvorlige. En lege i Miami sa nylig at hvis hun ikke hadde vært i så god form og sterk som hun er, kunne hun blitt drept av en slik skade. Hun kjemper fremdeles,  sier Panja.

– Hjerteskjærende

Souza har alt deltatt i to OL, men Sotsji-OL er det andre på rad som ryker. Hun deltok i både Aten og Sydney, men før London-OL skadet hun hånden en uke før lekene.

– Det er hjerteskjærende. Hun ble skadet en ue før OL i London. Men dette er mye verre, fordi skadene er mye mer alvorlige, sier Bloomberg-journalisten.

L FOR LAIS: Joselane Santos hyllet sin venninne.
L FOR LAIS: Joselane Santos hyllet sin venninne.