ANKERMANN: Petter Northug jr. går trolig ankeretappen for Norge på søndagens stafett. (AP Photo/Matthias Schrader)
ANKERMANN: Petter Northug jr. går trolig ankeretappen for Norge på søndagens stafett. (AP Photo/Matthias Schrader)

Landslagssjefen: – Vi prøver å preppe Northug klar til å gå siste etappe

... men Vidar Løfshus mener Sverige er gull-favoritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): Mens Norge skuffet stort, sørget Johan Olsson og Daniel Richardsson for sølv og bronse til Sverige på fredagens 15 kilometer. 

Vi prøver å preppe Petter
Nå mener landslagssjef Vidar Løfshus at Sverige er storfavoritt før OL-stafetten.

- Norge er definitivt i favorittsjiktet, men det blir en veldig tøff stafett. Det er ingen tvil om at Sverige går inn i stafetten som storfavoritt. Men både Russland og Norge skal være med å kjempe i toppen, fastslår Løfshus.

Han har foreløpig ikke bestemt seg for stafettlaget, men går langt i å antyde at Petter Northug går siste etappen for Norge.

- Vi prøver å preppe Petter klar til å gå den siste etappen, så får vi se hvordan det går, sier Løfhus, og opplyser samtidig om at Martin Johnsrud Sundby går tredjeetappen.

Optimistisk Hellner
Marcus Hellner tror at Sverige kan sikre seg et etterlengtet langrennsgull under søndagens svært prestisjefulle OL-stafett.

- Det var helt «grymt» med to svenske på pallen på 15 kilometer. Vi er en sterk gjeng og er veldig, veldig sultne på stafettgullet. Det blir nok en heftig kamp, men Norge kommer nok til å være med der oppe, sier Hellner til TV 2 etter 15 kilometeren.

PLANEN ER PETTER: Vidar Løfshus bekrefter at landslagsledelsen jobber med å få Petter Northug klar til siste-etappen på stafetten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PLANEN ER PETTER: Vidar Løfshus bekrefter at landslagsledelsen jobber med å få Petter Northug klar til siste-etappen på stafetten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

- Kan Sverige overta hegemoniet som Nordens beste langrennsnasjon?

- Tja. Jeg vet ikke. Norge er sterke og vil alltid være sterke. Men det er mye igjen av mesterskapet enda, og Norge har jo noen gull allerede, poengterer svensken og smiler lurt.

 

- Ikke særlig våken
Martin Johnsrud Sundby legger ikke skjul på at han er bekymret foran søndagens fire etapper i OL-løypene i Laura.

- Ja, den som ikke er bekymret nå kan ikke ha vært særlig våken den siste tiden. Hvem som skal gå? Jeg skal skøyte i hvert fall på tredje etappe, fastslår Sundby.

- Hvem bør gå siste etappe?

- Det bør jo være han som ligger hjemme og spreller i sengen, svarer Sundby – og sikter til Petter Northug.

- Gode sjanser til medalje
Johan Olsson og Daniel Richardsson vil ikke være med på at Sverige har et psykologisk overtak på Norge etter sølvet og bronsen på 15 kilometeren.

- Vi ser selvsagt frem til stafetten, men det er vanskelig og stafett er stafett. Men vi er virkelig klar for å kjempe om medalje, sier Daniel Richardsson, og får støtte av sin landsmann Olsson.

- Ja, jeg tror vi har gode sjanser til å ta medalje. Men vi kan ikke avskrive Norge. Det norske laget har jo vunnet stafett etter stafett de siste årene og blir tøffe å slå. Sverige er imidlertid i god form, sier han.