Henrik Elvestad: – Dette er ikke en hevn!

Elvestad er mannen bak TV 2s nye komiserie «Samurai sikkerhet»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Stine Eriksen

Komiker og skuespiller Henrik Elvestad (41) har hovedrollen i «Samurai sikkerhet», en ny komiserie som har premiere TV 2 27.februar. I serien spiller han Kato Haugen, en tidligere Afghanistan-soldat som starter sitt eget vaktselskap i Norge. I mokumentar-stil, a la det amerikanske tv-programmet «Cops», følger serien Katos kamp for å holde liv i Samurai Sikkerhet.

– Dette er ikke en hevn, altså, sier Elvestad om de stereotype vekter-karakterene i serien.

– Men at det sannsynligvis finnes langt flere vektere enn politifolk er et tankekors. Vektere er en sammensatt yrkesgruppe, men når man ser hvor lett det er å bli vekter skjønner man at intelligensen og handlekraften ikke alltid er på topp. Da blir det så som så...

Ble liggende i en skuff

Idéen til serien oppsto for lenge siden. Elvestad forteller at serien ble presentert for TV 2 for flere år siden, men at manuset har blitt liggende i en skuff. Nå er idéen satt ut i live.

I tillegg til Elvestad har blant andre Odd-Magnus Williamson, Fridtjov Såheim, Nils Jørgen Kaalstad og Janne Heltberg roller i serien. Casten er en av hovedgrunnene til at Elvestad tror at serien blir en suksess.

– Vi har gode karakterer og veldig gode og morsomme skuespillere. Serien holder et kjempebra nivå, inneholder en fin blanding av humor og dramaelementer, er morsom og lett å forholde seg til, sier Elvestad.

TV 2 satser på drama

«Samurai sikkerhet» er en del av TV 2s nye dramasatsning. Ifølge programredaktør Christopher Haug, har kanalen satt seg som mål å bli en vesentlig leverandør av moderne TV-drama i Norge.

– Vi har jobbet målrettet over en lang periode med å finne gode prosjekter som vi tror vil treffe det norske folk. Det vil komme mange spennende, engasjerende, utfordrende og sjarmerende serier fra oss i årene fremover. Gode manus og sterke fortellerstemmer er noe vi stadig er på jakt etter, og som vi jobber konkret med å få opp. Vi er tett på prosess fra idé til sluttresultat, sier Christopher Haug, programredaktør i TV 2.