Her starter marerittet i TV 2s nye krimserie

Se det første klippet fra «Det tredje øyet» her!

I TV 2s nye krimserie «Det tredje øyet» opplever politimannen Viggo Lust alle foreldres mareritt: Mens han er i en kiosk og kjøper is, forsvinner datteren sporløst.

Fire og et halvt år senere er han forsatt midt i den håpløse og resultatløse jakten på datteren. Mens alle andre har lagt saken bak seg og forsonet seg med at man ikke vil få vite hva som skjedde med lille Christina, fortsetter politimannen jakten etter nye spor og bevis: Det har blitt en besettelse for han. 

Blir sanndrømt

Kona har gått fra han og jobben henger i en tynn tråd. Han får en siste sjanse til å ta seg sammen. Viggo blir tvunget til å skrive under papirene på at Christina er død, slik at ekskona kan gå videre i livet. Det er da marerittene begynner å hjemsøke han. Marerittene med spor som kanskje kan hjelpe han til å finne sin datter.

Serien har premiere 24. februar kl. 21.40 på TV 2. I ti episoder følger vi den desperate politimannen i jakten på datteren, samt etterforskning av andre saker som løses fra uke til uke.

Se traileren her:

Møtte klarsynte for å forberede seg til serien

Hovedrollen spilles av Kyrre Haugen Sydness, som tidligere har vært å se i filmer som «Hodejegerne», «Kvinnen i mitt liv» «Varg Veum» og «Max Manus». Han har tidligere fortalt til TV 2 at rollen er utfordrende å spille.

– Det er en hard og ganske ensom kamp. Han er en politimann som bygger alle sakene på bevis, alt skal bevises fra a til å. Når han plutselig begynner å bli sanndrømt, så begynner han å lure på om det er han det er noe galt med. Han overbeviser seg selv om at det er en logisk forklaring på det som skjer, forteller Haugen Sydness til tv2.no.

På grunn av de mange overnaturlige elementene i serien, oppsøkte Sydness flere klarsynte for å se hvordan de jobbet. Han snakket også med psykologer som jobber med barneforsvinningssaker, og fikk en innføring i politistrategisk arbeid.

Se bilder fra serien:

– Representerer noe orginalt

Skandinavisk krim er i vinden om dagen med serier som svenske «Wallander», danske «Forbrytelsen» og svensk-danske «Broen». 

Programredaktør i TV 2 Christopher Haug, mener TV 2-serien inneholder noe eget.

– Vi mener «Det tredje øyet» representerer noe originalt, men samtidig er det jo en sjanger som er veldig populær verden over. Krim fra Skandinavia har noe magisk over seg, mener Haug.

Både Sverige og Danmark har kjøpt serien. Christopher Haug har stor tro på at serien skal slå an blant tv-seerne. 

– Serien starter sterkt og blir bare bedre og bedre. «Det tredje øyet» er rett og slett en godt skrevet krim med gode karakterer. Interessen fra utlandet er tilstede, sier han.

Se Tom Hell sin sterke musikkvideo til «Det tredje øyet» her: