TOPPALPINIST: Her får Felix Neureuther (t.h.) en klem av Henrik Kristoffersen i målområdet etter verdenscuprennet i slalåm i østerrikske Schladming i januar. Kristoffersen vant rennet foran Marcel Hirscher, med Neureuther på tredjeplass.  AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
TOPPALPINIST: Her får Felix Neureuther (t.h.) en klem av Henrik Kristoffersen i målområdet etter verdenscuprennet i slalåm i østerrikske Schladming i januar. Kristoffersen vant rennet foran Marcel Hirscher, med Neureuther på tredjeplass. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN

Tysk alpinstjerne i bilulykke

Legene frykter nakkeskade for gullhåpet Felix Neureuther (29).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

«Det kan ikke være sant!», skriver Bild øverst i saken hvor avisen omtaler nyheten.

På vei til flyplassen i München fredag morgen skled Neureuthers Audi A6 av veien på det glatte føret og inn i autovernet.

Mistet flyet

Neureuther, som er kjæresten til den norsk-tyske skiskytteren Miriam Gössner (23), mistet dermed flyet til Sotsji, hvor han etter planen skal delta i storslalåm onsdag.

I stedet venter en MR-undersøkelse for medaljekandidaten i slalåm og storslalåm. Legene har mistanke om at Neureuther fikk nakkesleng i ulykken.

– Man skal sjekke om alt er i orden med ryggsøylen. Hvis alt er bra, flyr han til Sotsji i dag, sier pappa Christian Neureuther til Bild.

På spørsmål om OL er i fare for alpinstjernen, svarer alpinsjef Wolfgang Maier (53):

– Jeg kan ikke si noe presist, alt er mulig.

Før han legger til:

Scheiße. Felix har alltid en overraskelse på lur.

Kjæresten var med

Miriam Gössner satt også i ulykkesbilen. De ringte selv til politiet i hjembyen Garmisch-Partenkirchen for å rapportere om hendelsen.

«Felix Neureuther, hva er det du holder på med!? Bli bra snart, kompis! Jeg krysser fingrene», skriver kameraten og alpinesset Marcel Hirscher på Twitter.

Neureuther har vunnet tre verdenscuprenn denne sesongen.

Her kjempes det om OL-medaljer: Fullstendig arenaoversikt!