Jansrud leder etter utforrennet

Nordmannen med godt utgangspunkt før slalåmdelen av superkombinasjonen.

Se komplett resultatliste her!

Sotsji/Bergen (TV 2): Kjetil Jansrud klinket til med et kjempeløp på den første delen av superkombinasjonen i OL. Bronsevinneren fra spesialutforen kjørte inn til bestetid i utforen og har skaffet seg et godt utgangspunkt før slalåmrennet senere i dag.

– Burde hatt mer tid
– Jeg gjør en bra omgang. Vi får se etter pausen hvordan det går med slalåmspesialistene. Men sånn som Ondrej Bank – han er ingen dårlig slalåmkjører. Jeg burde hatt litt mer tid enn det jeg har, sier Jansrud til TV 2.

Jansrud har et forsprang på 14 hundredeler ned til andremann, tsjekkiske Bank. 

De øvrige norske presterte greit, men Aksel Lund Svindal skuffet noe i utforrennet. Norges alpintkonge endte på sjetteplass - 70 hundredeler bak Jansrud.

– Det er ikke noen dårlig runde, men... Kjetil har kjørt bra. Det er der jeg også skulle vært også, sier Lund Svindal til TV 2.

– Ikke si at han er god i slalåm
Bedre gikk det med Aleksander Aamodt Kilde (21). Han ligger på fjerdeplass før slalåmrennet, 61 hundredeler bak Jansrud. Unggutten får skryt av Lund Svindal før det hele skal avgjøres.

– Aleks kjørte sinnssjukt bra. Aleks er ganske god i slalåm. Det er det ikke så mange som vet. Jeg håper Aleks kan overraske. Han har faktisk en reell mulighet. Nå må ikke dere si det til han slik at han blir nervøs, sier Lund Svindal.

Aamodt Kilde var fornøyd med fjerdeplassen, selv om han innrømmer at han kunne kjørt fortere i noen partier av løypa. Han ser likevel fremover til slalåmrennet.

– Jeg får bare tenke at slalåmformen er på topp, så får vi se hvordan det går, sier Aamodt Kilde.

Slalåmrennet ser du i livesenteret eller på TV 2 kl. 12.30!

Ligety og Miller et stykke bak
En av de største favorittene til gullet er Bode Miller. Den regjerende OL-mesteren i øvelsen gjorde riktignok noen småfeil i utforrennet, og har derfor 1 sekund og 43 hundredeler å hente på den ledenede nordmannen.

Ted Ligety regnes også som en av de virkelig store favorittene. Den regjerende verdensmesteren i superkombinasjonen ligger 1 sekund og 93 hundredeler bak Jansrud. Amerikaneren peker på veteranen Ivica Kostelic som en gullkandidat. Kroaten er 93 hundredeler bak Jansrud.

– Jeg tror Ivica er favoritt fordi han er ett sekund foran meg, sier Ligety til TV 2.