DÅRLIG DAG: Thomas Ulsrud hadde ingen stor kamp mot Canada.. 
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
DÅRLIG DAG: Thomas Ulsrud hadde ingen stor kamp mot Canada.. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Kunne tatt stein, saks, papir

Curlingguttene gikk på en skikkelig smell mot OL-favorittene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji/Bergen (TV 2): Norge klarte ikke å heve seg etter tapet for Sverige.

Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og Thomas Ulsrud hadde tatt på seg bukser med rosa, blå og gule blomster, men det kunne ikke hindre at de gikk på sitt andre strake tap da OL-favorittene fra Canada vant 10-4.

Skip Ulsrud satte to dårlige steiner i den sjuende omgangen, som ødela kampen for Norges del. Canada tok fire poeng og gjorde det umulig for de norske guttene å komme tilbake.

De gamblet for å få med seg noen poeng i den niende omgangen, men Canadas skip Bradley Jacobs slo ut de norske steinene og tok tre nye poeng. Da var det ikke annet enn å gi opp.

- Taper vi for et bedre lag?

- Nei! sier landslagstrener Pål Trulsen kontant til TV 2.

- Så vi er bedre enn Canada?

- Vi er i alle fall ikke noe dårligere. det er veldig jevnt i toppen. Det er så jevnt at man nesten kan ta stein, saks, papir.

- Såpass?

- Ja, det er jo slik. Lagene slår hverandre og taper for hverandre annenhver gang, så det er umulig å vite.

Uenig Canada-skip

Canadas skip Brad Jacobs fnyser av Trulsens analyse, og setter opp et steinansikt når vi forteller hva Trulsen har sagt.

- Jeg synes helt klart vi var det beste laget i dag. Vi vant 10-4, så vi var best, sier Brad Jacobs til TV 2.

- Synes du det var stor forskjell på Norge og Canada i dag, Thomas Ulsrud?

- Nei, det var ikke det hvis du ser bort ifra den 7. omgangen. Uten den hadde det blitt kamp til døra, sier Norge-skip Thomas Ulsrud til TV 2.

Skjebnesvanger omgang

For det var i 7. omgang kampen ble avgjort. Canada hadde siste stein, og på grunn av en feilvurdering av Ulsrud like før kunne Brad Jacobs ordne 4 kanadiske poeng. Dermed gikk Norge fra 3-3 til 3-7.

- Vi spiller bedre i dag enn mot Sverige, men det er en sur omgang der vi gambler. Og det gikk ikke inn, for å si det sånn. Vi er kanskje kjent for å prøve å gå for seier i hver omgang framfor å tape litt. Men gutta spiller bra, så det er ingen krise, sier Ulsrud.

Semifinale-håpet lever

Det blir et rotterace om de fire semifinale-plassene, og Norge har ikke råd til mange flere feilskjær.

- Vi tåler kanskje ett tap til, men ikke noe særlig mer enn det. Så vi har bare ett liv igjen, avslutter Ulsrud.

Norge spiller mot Kina klokken 16.00 i ettermiddag.

1. omgang:
Norge fikk en best mulig åpning på kampen mot Canada. Thomas Ulsrud la en nydelig dragning, og da Bradley Jacobs bommet med sitt forsøk på å slå bort steinen, kunne den norske skipen legge enda en stein i boet. Jacobs prøvde å slå bort begge, men fikk bare ut en. Dermed stjal Norge ett poeng og tok ledelsen 1-0.

2. omgang:
En ny god omgang av Norge. Kanadierne ble stresset av det norske spillet. Jacobs ble igjen satt i en vanskelig situasjon. Med sin siste stein så måtte han prøve å slå ut de norske steinene og prøve å legge inn to av sine egne. Han hadde ingen sjanse til å blanke omgangen. Han endte opp med ett poeng. Dermed overtok Norge fordelen av å ha sistestein.

3. omgang:
Så ble rollene byttet. Canada spilte godt og fikk lagt tre steiner spredt i boet. Ulsrud gjorde et forsøk på å få med seg to poeng, men måtte til slutt ta til takke med ett poeng, og gi sistesteinfordelen tilbake til Canada.

4. omgang:
Så fikk Canada utlignet poenget Norge stjal i 1. omgang. Jacobs fikk slått ut Norges stein fra boet. Dermed tok Canada to poeng og tok ledelsen 3-2 i kampen.

5. omgang:
Canada fikk bort de norske guardene etter hvert. Dermed ga Ulsrud beskjed om å holde boet rent, og heller gå for å blanke omgangen. Hvis ikke kanadierne gjør en feil som gir Norge flere poeng, så vil han prøve å holde fordelen av sistestein til tiende og siste omgang. 

6. omgang:
Ryan Fry gjorde en liten feil med Canadas tredje siste stein. Det ga Norge en mulighet til å få to poeng og ta ledelsen i kampen. Men Jacobs rettet opp lagkompisens feil og ga Ulsrud en utfordring. Den ble for stor og det ble ett poeng til Norge, som utlignet til 3-3.

7. omgang:
Norge prøvde å presse Canada til å måtte ta ett poeng. Men de kanadiske spillerne fikk slått ut de norske steinene etter hvert. Ulsrud var ikke spesielt fornøyd med seg selv etter at han bare fikk slått ut en av Canadas steiner med sin første stein. Ulsrud traff heller ikke med sin sistestein, og ga Jacobs en mulighet til å ta fire poeng. 7-3 til Canada.

8. omgang: 
Canada kontrollerte omgangen fra første stein, og lot Norge få ett poeng. Dermed overtok Canada sistesteinen. Med tre poengs ledelse, så var det nærmest umulig for Norge å komme tilbake.

9. omgang:
Smilet var borte fra de norske ansiktene. Men de ga ikke opp. Ulsrud prøvde å legge litt press på Jacobs ved å gi Norge de to beste steinene. Men Jacobs slo ut begge steinene og Canada tok tre poeng i omgangen. Da valgte Norge å gi seg. Det ble tap 4-10.