Denne dommer-taklingen får svenskene til å fryde seg

– I kveld fullbyrdet dommer Marcus Vinnerborg Sveriges «overkjørsel».

Svenskene har allerede brukt enorme mengder spalteplass på å hetse Petter Northug jr som så langt ikke har fått det til å stemme under OL.

Fryder seg over dommer-takling
Men nå får også andre norske OL-stjerner gjennomgå.

For under torsdagens ishockey-kamp mellom Canada og Norge måtte Mats Trygg forlate isen etter et ublidt møte med kampens hoveddommer.

 Trygg måtte hjelpes av banen av lagkamerat Jonas Holøs og ble videre hjulpet inn i garderoben.

Til TV 2 bekrefter landslagssjef Roy Johansen at Trygg pådro seg en kneskade i sammenstøtet.

Men det bryr våre naboer seg lite om. De er mest opptatt av at dommeren som krasjet med Trygg var svenske Marcus Vinnerborg.

– I kveld fullbyrdet Marcus Vinnerborg Sveriges «overkjørsel», skriver Aftonbladet.

For dette var nemlig bare prikken over I'en for svenskene som fra før hadde lagt en ny jubeldag i OL bak seg.

Først tok Charlotte Kalla sin andre sølvmedalje under kvinnenes 10 kilometer. Det på en dag hvor Therese Johaug reddet Norges ære da hun sikret bronsemedaljen.

Deretter gikk Thomas Ulsrud og resten av curling-gutta på sitt første tap under lekene. Det kom selvsagt mot våre gulkledde naboer.

Dette lar selvsagt ikke svenskene gå upåaktet hen. Under tittelen «Sorry, Norge! Vi moste dere i dag» oppsummerer våre naboer den svenske OL-dagen.

KOSER SEG: Svenskene benytter hver en anledning til å hetse Norge.
KOSER SEG: Svenskene benytter hver en anledning til å hetse Norge.

Inne i artikkelen følger de opp med tittelen «Smellen som avsluttet trippelen mot Norge», med klar henvisning til Tryggs kollisjon med den svenske dommeren.

Knuser Sverige sammenlagt
Svenskene lander nok likevel fort på jorda om de tar en kikk på medaljeoversikten. Norge ligger sammenlagt på tredjeplass med fire gull, tre sølv og seks bronser.

Svenskene har ennå ikke tatt gull i Sotsji, og man må helt ned på 16.plass for å finne dem på listen. «Søta bror» har så langt tatt fire sølv og én bronse.