Truls Svendsen løser Sotsji-krise for bronsevinner Therese Johaug 

– Jeg må ha det før skirenn, sier Johaug om den ene tingen hun mangler i OL-byen.

SOTSJI (TV 2): Therese Johaug (25) ble belønnet med bronsemedalje etter dagens innsats på 10 kilometer klassisk under Sotsji-OL.

Før dagens skirenn fikk hun imidlertid ikke det hun ha før et skirenn: Brunost. Og ikke hvilken som helst type brunost, røper hun i kveldens «Senkveld i Sotsji».

 – De har sendt skivet brunost opp hit og det er ikke godt. Og så har de sendt vanlig G35, men det er heller ikke favoritten. Jeg må ha fløtemysost. Det er kjempeviktig. Får jeg ikke den brunosten hver dag blir jeg skikkelig sur. Jeg må ha det før skirenn, sier Johaug til programledere Thomas Numme og Harald Rønneberg.

Johaug beskriver seg selv som en brunostkjenner.

– Jeg er veldig kresen på brunosten og kjenner godt forskjell på ny og gammel brunost.

Truls Svendsen redder dagen

Thomas og Harald har dog en svært gledelig overraskelse til henne. Deres makker og venn, Truls Svendsen, har pakket kofferten og er klar for avreise til Sotsji, og han har kjøpt med et bredt utvalg gaver til bronsevinneren.

I en forhåndsinnspilt video overrekker Truls henne den glade nyheten om dagens handletur i butikken.

– Gratulerer så mye med bonsemedaljen. Jeg har hørt rykter om at du har med feil type brunost. Det er katastrofe, men slapp av! Jeg kommer ned til Sotsji på mandag og jeg har handlet. Jeg vet ikke hva brunostfavoritten din er, men jeg har sikret meg alle typer. Jeg gleder meg til å se deg, sier Truls i videohilsenen.

Johaug blir strålende glad over nyheten fra moromannen fra nord.

– Da vet jeg at det blir noen flere jenter enn meg som blir glad oppi leieren der. 

Se hvordan Johaug reagerer på Svendsens overraskelse i kveldens «Senkveld i Sotsji» klokka 21.40.

– Denne bronsen var som gull

Til tross for en brunostfattig start på dagen, er Johaug tilfreds med dagens 10 kilometer og bronsemedalje.

– Jeg har nettopp fått min første bronsemedalje i dette OL. Det er et mål jeg har hatt veldig, veldig lenge, og da jeg i dag klarte det er jeg vel stolt over meg selv. Denne bronsen var som gull for meg i dag. 

Det var særlig på innspurten at hun føler at alt klaffet.

– Jeg er veldig fornøyd med avslutningen min i dag. Jeg lå som nummer fem til det var to kilometer til mål, så jeg klarte virkelig å presse hodet og kropp.