POKERSMELL: Petter Northugs pokerkonto var særdeles aktiv etter at langrennsløperen ble vraket fra 15-kilometeren i morgen. Her på plass i Latvias hovedstad Riga for å delta i NM i poker i 2011.  
Foto: Tore Meek / Scanpix
POKERSMELL: Petter Northugs pokerkonto var særdeles aktiv etter at langrennsløperen ble vraket fra 15-kilometeren i morgen. Her på plass i Latvias hovedstad Riga for å delta i NM i poker i 2011. Foto: Tore Meek / Scanpix

Svensk avis: – Northug tapte 127.000 kroner i poker etter OL-vrakingen   

Spilte poker og tapte penger etter beskjeden om at han ikke fikk gå 15-kilometeren.

Ifølge Aftonbladet har en av Petter Northugs pokerkontoer vært svært aktiv under OL.

TV 2 får fra sikre kilder bekreftet at kontoen tilhører Northug selv, men det er usikkert om det var Northug selv som spilte fra den aktive kontoen på de aktuelle tidspunktene.

Ifølge sporingssiden highstakesdb.com var Northugs nettpokerkonto aktiv både lørdag og søndag - sistnevnte i tillegg konkurransedag i OL.

Siden, som fører statistikk over nettpoker spilt på høyt nivå, har fanget nordmannens pokeralias «NorthugJr» på nettstedet PokerStars lørdag og søndag - samme dag som Northug gikk 30 kilometer med skibytte.

Ifølge Aftonbladet spilte Northug 357 hender fordelt på de to dagene. Kontoen spilte spillene Pot Limit Omaha, PLO, og innsatsen per runde lå på 50/100 dollar. Totalt endte Northug ned for ham ubetydelige 20 000 kroner.

HAR SLITT I OL: Petter Northug ble vraket til 15-kilometeren av landslagsledelsen. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
HAR SLITT I OL: Petter Northug ble vraket til 15-kilometeren av landslagsledelsen. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300

Etter gårsdagens vraking har kontoen imidlertid gått kraftig i minus.

Sortert på de siste 24 timene - altså tiden etter OL-vrakingen - står Northugs konto oppført med et tap på 20.000 dollar fordelt på 246 spilte pokerhender, ifølge highstakesdb.com. Det tilsvarer rundt 127.000 norske kroner.

- Dette vet jeg ingenting om, sier manager Are Sørum Langås til TV 2.

Heller ikke trener Eirik Myhr Nossum er særlig snakkesalig om pokerspillingen.

– Dette er helt ukjent for meg. Det eneste jeg så at han hadde med seg til OL, som var litt merkelig, var femmilsboka av Thor Gotaas. Om han har lest eller gjort noe annet så er jeg skråsikker på at det ikke er årsaken til at han ikke har gått fortere på ski i dette OL, sier Myhr Nossum til TV 2.

Heller ikke landslagssjef Vidar Løfshus har problemer med at Northugs kontoer er aktive under OL.

– Det er uproblematisk for meg. Poker er noe Petter har drevet med hele sitt liv. Det er en del av hans livsstil. Så lenge det ikke går ut over resultatene i løypa, så har vi ingen restriksjoner mot dette under et mesterskap, sier Løfshus til TV 2.

Den registrerte aktiviteten til Northugs pokerkonto har gått kraftig ned etter at han ble del av Nye Høyder og brøt med landslaget i fjor sommer.

Northug har tidligere bekreftet at han spilte poker samtidig som han deltok i OL i Vancouver for fire år siden.

– Jeg spilte litt poker da jeg var i Vancouver. Det er ikke mye å gjøre på når man er i OL og i deltakerlandsbyen. Noen ganger prøver vi å slappe av med å spille litt kort, sa Northug til pokerlistings.com i februar for tre år siden.

Han er heller ikke den eneste OL-utøveren som spiller poker. Ifølge Pokerlistings.com er stjerner som Gregor Schlierenzauer, Bode Miller og Marcus Hellner alle aktive pokerspillere.