FÅR TOMMEL OPP: Simon Lim skrev onsdag på Cariffs hjemmeside at klubben har full tillit til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FÅR TOMMEL OPP: Simon Lim skrev onsdag på Cariffs hjemmeside at klubben har full tillit til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Cardiffs styreleder med støtteerklæring til Solskjær

Så spørs det om det er et tegn på tillit eller kiss of death. 

Ole Gunnar Solskjær har fått et tøft møte med engelsk fotball. Etter seks ligakamper i managerstolen i den walisiske hovedstaden har Solskjær en seier, en uavgjort og fire tap å vise til. 

Da har det gått bedre i FA-cupen. Her har Cardiff slått ut Newcastle og Bolton under Solskjærs ledelse. 

Torsdag ettermiddag slapp Cardiff City en pressemelding på sin hjemmeside. Her uttrykte styreleder i klubben, Simon Lim, sin støtte til Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap. 

Kritisk til forrige regimet
– Januar var en travel måned for oss. Terminlisten var ekstremt tøff, med bortekamper mot Arsenal, Manchester City og Manchester United. Våre aksjonærer har uttrykt sin støtte og tilfredshet med den nye lagledelsen, sto det å lese i uttalelsen. 

– Vincent Tan er fornøyd med arbeidet som er gjort av Ole Gunnar Solskjær i overgangsvinduet. Solskjær var helt sentral i å tiltrekke toppspillere med erfaring og vilje til å markere seg umiddelbart i klubbens jakt på fornyet Premier League-kontrakt, sto det videre.  

Usikker TV 2-ekspert
Petter Myhre synes det er vrient å tolke om uttalelsen er bra eller dårlig nytt for Solskjær. Det er slettes ikke uvanlig at fotballedere først uttrykker støtte og tillit til en trener, for å kvitte seg med vedkommende kort tid etter.

– Det er vanskelig å si hva de legger i dette. Det kan være både positivt og negativt. Samtidig vil det overraske meg stort hvis Ole Gunnar ikke får fullføre sesongen med tanke på de investeringene han gjorde i januarvinduet.

– Men det er ikke alltid like lett å vite hva Vincent Tan finner på, minner han om.

Videre ble det satt frem ganske kraftig kritikk av det tidligere regimet på Cardiff City Stadium. Det ble spesielt trukket frem summen klubben tapte på storkjøpet Andreas Cornelius.

– Den nye strukturen i klubben har gjort aksjonærene sikre på at driften er forsvarlig, ansvarlig og profesjonell, kunne man lese på slutten av meldingen. 

Neste oppgave for Solskjær og Cardiff er Wigan i FA-cupen. Myhre tror det kan være befriende for waliserne å få en cupkamp nå.

– Det er ikke cupen som er levebrødet til Cardiff. Til denne kampen vil de få muligheten til å spille laget enda mer inn. Spillerne kan senke skuldrene og det kan slå positivt ut, sier han til TV 2.