Ny nedtur for Super-Svendsen

Martin Fourcade tok sitt andre OL-gull

Det ble en ny tung dag for de norske skiskytterherrene på normaldistansen i Sotsji torsdag.

– Overrasket over at jeg ikke er høyere oppe
Emil Hegle Svendsen skjøt feilfritt på de to første skytingene, men slet med å matche tempoet til de tøffeste konkurrentene i sporet.

Og med en bom på tredje skyting var Super-Svendsen sjanseløs på medalje på distansen han vant i Vancouver for fire år siden. Han havnet til slutt på en sjuendeplass.

Selv var Svendsen overrasket over at han ikke var høyere på rsultatlisten.

– Jeg følte meg bra,så jeg er litt overrasket over å være så langt bak, sier han til TV 2.

Han innrømmer at det er kjedelig ikke å nå helt opp til det beste.

– Det er tungt å se at man ikke er helt der man skal. Men jeg har ikke noe god forklaring på det i dag. Jeg følte meg bra, gjentar han.

Andre på rad for Fourcade
Men en som virkelig har funnet formen til lekene er Martin Fourcade. Til tross for én bom var det ingen som kunne matche tiden til franskmannen. Dermed gikk han inn til sitt andre OL-gull i karrieren.

Erik Lesser tok sølvet mens hjemmehåpet Evgeniy Garanichev tok bronse, og sin første mesterskapsmedalje, på sin egen bursdag.

Bjørndalen skjøt seg bort
Ole Einar Bjørndalen klarte ikke å følge opp den fine formen fra tidligere i lekene. 40-åringen skjøt fire bom og havnet helt nede på en 34. plass. Johannes Thingnes Bø leverte et godkjent løp og gikk inn til 11.plass mens storebror Tarjei ble nummer 26.

Bjørndalen var en skuffet mann etter å ha levert sitt klart dårligste løp i Sotsji.

– Det var ikke helt helt topp i dag. Jeg føler jeg har kontroll, men det går likevel en ut hver gang. Jeg er på hugget, men får liksom ikke fem treff. Jeg får ta en prat med treneren så får vi se hva vi skal gjøre, sier Bjørndalen.

Nå ser han fremover mot neste løp.

- Jeg prøvde å få til god skyting i dag, så jeg holdt litt tilbake i sporet. Nå må jeg fokusere på neste løp, sier han.

Yngstemann Bø fornøyd
Johannes Thingnes Bø var derimot langt mer fornøyd enn sin 20 år eldre lagkamerat.

– Ting funket generelt mye bedre nå. Både skyting og form. Jeg synes jeg går fort på ski, men likevel er jeg langt bak. Men jeg får ut maks i dag, så da er jeg fornøyd, sier han.

Artikkelen oppdateres