Verdensmesterne for sterke for curlingguttene

Etter tre seirer, ble det tap for Thomas Ulsrud & co.

Etter seirer over USA, Russland og Tyskland, fikk de norske curlingherrene det tøft mot de regjerende verdensmesterne fra Sverige, som vant 5-4.

Thomas Ulsrud måtte ta frem sitt aller beste i tredje omgang. TV 2s curlingekspert Sander Rølvåg ga ham fem prosents sjanse til å lykkes - og det var nok for den norske skipen.

Se den fantastiske steinen i videovinduet nede på siden. Øverst ser du steinene som ga Sverige seieren.

Men samme mann rotet det til i omgangen etter, som ga svenskene det lille forspranget de behøvde. Ulsrud gjorde også en stor tabbe da han kunne sikre ekstraomgang i siste omgang.

– Er det mulig? sa curlingekspert Sander Rølvåg da den nest siste steinen aldri kom seg inn i boet.

Dermed var oppgaven nærmest håpløs for Ulsrud i siste omgang. Han gjorde et hederlig forsøk, men maktet aldri å redde ekstraomganger.

Norge hadde vunnet 16 av 34 kamper mot svenskene før denne kampen. Men etter ti nervepirrende omganger er statistikken nå 16-19 i svenskenes favør.

Christoffer Svae var den eneste som virkelig storspilte for Norge. For de tre øvrige gikk det noe opp og ned.

Neste kamp for curlinggutta er mot Canada i morgen kl. 06.00. Kampen ser du på TV 2 Zebra.

1. omgang: 

Svenskene åpnet med sistesten. Etter at Thomas Ulsrud rensket boet med sin siste sten, valgte Sveriges skip Niklas Edin å sende sin stein gjennom boet for å beholde fordelen med sistesten.

2. omgang:
En god omgang av Norge, hvor Sverige måtte til slutt ta et poeng og gi sistestenen over til de norske guttene.

3. omgang:
Så slo Sverige tilbake. De la press på Norge, men Norge har en skip som av og til varter opp med magi. Med en helt fantastisk sistestein reddet Ulsrud ett poeng.

4. omgang: 
Norge tok initiativet i omgangen, og Sebastian Kraupp måtte ta frem sitt beste for å få bort Norges to steiner i boet. Ulsrud fortsatte å gjøre det vanskelig for svenskene. Men Edin tok frem sitt beste. Ulsrud klarte ikke å følge opp sistesteinen fra 3. omgang. Den norske skipen feilet med sin siste stein og Edin kunne ta to poeng. 3-1 til Sverige.

5. omgang:
Ingen god omgang av Norge. Svenskene førte hele veien, og Ulsrud måtte til slutt begrense skaden og svenskene stjal ett poeng. Sverige var plutselig tre poeng foran.

6. omgang:
Norge trengte en omgang med minst to poeng. Torger Nergård sørget for problemer for svenskene. Kraupp og Edin valgte å renske mest mulig ut av boet. Dermed ble det opp til Ulsrud å velge om han ville ha ett poeng eller beholde fordelen med sistestein. Da ble valget enkelt og Ulsrud lot den siste steinen gli gjennom boet.

7. omgang:
Endelig så de norske guttene ut som i sine første kamper. Håvard Vad Pettersson satte tonen med to perfekte guarder. Etter det ble det en kamp for å fjerne norske steiner for svenskene. Men Nergård la sin andre sten altfor kort. Heldigvis for Norge så kom det en feil fra Edin, Dermed kunne Ulsrud sikre to norske poeng.

8. omgang:
Norge gamblet på å få med seg poeng fra kampen. Men hadde marginene mot seg. Dermed fylte svenskene boet med steiner, og gjorde det vanskelig for Ulsrud. Men den norske skipen fikk gjort sitt slik at det ble bare ett poeng til svenskene. Sverige gikk opp i 5-3 og Norge beholdt sistestein.

9. omgang:
Den niende omgangen ble veldig lik den sjuende. Svenskene måtte slå bort de norske guardene. Men da Ulsrud skulle sikre to poeng, så feilet han. Dermed måtte han blanke omgangen. Norge to poeng bak før siste omgang.

10. omgang: 
Norge måtte ha to poeng eller mer. Alt annet ville bety tap. Dessverre var ikke marginene helt på Norges side, men da Kraupp ikke traff med sin andre stein, så fikk Norge en ypperlig sjanse til å ta to poeng. Men Ulsrud la altfor lite kraft i sin første stein og ødela seiersmulighetene for Norge. Edin slo ut Norges eneste stein i boet. Det gjorde det helt umulig for den norske skipen å ta to poeng. Det endte med tap 4-5.