Her får den svenske stjernen tilbud om norsk pass av TV 2

- Ja, takk, da kommer jeg inn i Norge uten problemer! ler superback Erik Karlsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2) Sverige-Tsjekkia 4-2: Erik Karlsson har hatt en fantastisk sesong i Ottawa Senators og fikk en knallåpning på OL-turneringen med to scoringer fra sin backposisjon i 4-2-seieren over Tsjekkia.

23-åringen er kjent for å være en maskin av de sjeldne, takker gjerne ja til over 30 minutters spilletid i kamper og stod i kjent stil hele 1:47 minutter i svenskenes overtallsspill som ledet til 1-0-scoringen hans i første periode.

Tilbudt norsk pass

Derfor ville TV 2 tilby gutten fra Vetlanda i Sør-Sverige et norsk pass som bestemannspremie i pressesonen etter kampen.

- Vær så god, her er et norsk pass, vi håper du kan spille for oss mot Canada, gratulerer TV 2s reporter.

- Ja, takk, da kommer jeg inn i Norge uten problemer! smiler Karlsson og takker.

Karlsson er en av de mest poengkåte backene i NHL og står med hele 55 poeng på 59 oppgjør for Senators i inneværende sesong. Likevel spilte Karlsson i svenskenes meget imponerende tredjerekke onsdag, en rekke som produserte tre scoringer.

I norsk ishockey er backer derimot en mangelvare, og veldig mye ansvar blir liggende på Ole-Kristian Tollefsen og Jonas Holøs i OL.

- Morsom første kamp

Karlsson var naturligvis strålende fornøyd med åpningskampen, i det som var forventet å bli et enda tøffere og jevnere oppgjør mot rutinerte tsjekkere.

- Det er gøy å endelig å være her, vi har ventet på det en stund og her spiller jeg med en gruppe gode spillere som også er kompisene dine - det var en riktig morsom første kamp.

- Det gir en god følelse i laget og det er morsomt å få en så god start på turneringen, sier Karlsson.

- Reddet av "Lunkan"

Tsjekkia kom bakpå umiddelbart, men kjempet seg inn i kampen, og var nære ved å få reduseringen til 3-4 som ville gjort avslutningen enda mer spennede.

- De er bra, har mange spillere i NHL og KHL og selv om vi fikk en rask 4-0-ledelse så var det en tøff kamp for oss, sier Karlsson.

Erik Karlsson takker Henrik Lundqvist etter 4-2-seieren over Tsjekkia. (AP Photo/Julio Cortez)
Erik Karlsson takker Henrik Lundqvist etter 4-2-seieren over Tsjekkia. (AP Photo/Julio Cortez)

- De skapte veldig mange farlige målsjanser, men "Lunkan" reddet oss. Han gjorde de redningene som trengtes da vi behøvde dem, konstaterer han - og sender et blikk i retning keeperstjerna Henrik Lundqvist (lagkamerat med Mats Zuccarello Aasen i New York Rangers)