Larvik fikk sørgebånd-reprimande etter Bøhn-hyllest

Ole Gustav Gjekstad reagerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad på sin egen Facebook-profil.

«Da har vi i Larvik også fått en reprimande for bruk av sørgebind. EHF (Det europeiske håndballforbundet) refser oss for ha markert Karl-Eriks bortgang med sorte bind på spilledrakten i kampen mot Gyør», skriver Gjekstad onsdag kveld.

Og legger til sin personlige mening om saken. Der går det tydelig frem hva han mener om selve behandlingen. I korte trekk ber han forbundet gå i seg selv.

I BEGRAVELSEN: Ole Gustad Gjekstad var selv i bekravelsen til Karl Erik Bøhn. Nå reagerer han på reprimanden i etterkant. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
I BEGRAVELSEN: Ole Gustad Gjekstad var selv i bekravelsen til Karl Erik Bøhn. Nå reagerer han på reprimanden i etterkant. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

TV 2 har fått tilgang til brevet fra EHF, hvor de oppgir at minst fem spillere har blitt observert med sørgebånd under kampen. De ber om at disse sørgebåndene fjernes. Vedlagt i klagen ligger også et bilde som viser sørgebåndene til to av Larviks spillere.

Reagerer

Klubbdirektør i Larvik, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen er ikke særlig imponert over brevet klubben har fått fra Det europeriske håndballforbundet (EHF).

– Dette er i utakt med tiden vi lever i, og å forstå hva idretten er og betyr for folk. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger på markeringen fra familien til Bøhn, tilskuer og andre, som roser markeringen sier han til TV 2.

Et fullsatt Arena Larvik hedret håndballtreneren Karl Erik Bøhn med ett minutts stillhet før mesterligakampen mellom LHK og Györ fredag kveld. 

Håndballpresident Karl Arne Johannessen har siden onsdag morgen vært i kontakt med Det europeriske håndballforbundet (EHF). Han har ifølge Hansen gitt EHF sjansen til å revurdere innholdet i brevet.

– Vi har gitt de sjansen til å komme på banen, så får vi se om de beholder den samme holdningen, sier Hansen.

Bøhn ble bisatt fra Sandefjord kirke for to dager siden.

HEDRET BØHN - FÅR KJEFT: Larvik Håndballklubb. Her fra 2004. Trond  Reidar Teigen / SCANPIX
HEDRET BØHN - FÅR KJEFT: Larvik Håndballklubb. Her fra 2004. Trond Reidar Teigen / SCANPIX

Håndballprofilen døde natt til søndag, og han ble bare 48 år. Han var svært åpen om kreftsykdommen helt til det siste.

Heiberg beklaget i Sotsji

Sørgebånd har blitt sentrum for en heftig diskusjon etter at også de norske langrennsjentene valgte å markere bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens lillebror fredag.

Gerhard Heiberg har personlig beklaget saksbehandlingen fra Den internasjonale olympiske komite, mens IOC-sjef Thomas Bach i går uttalte at han ikke mener sorgmarkeringer hører hjemme i De olympiske leker.

– Å dedisere medaljer har vi sett mange eksempler på, men vi mener det ikke er riktig å vise sorg under konkurransen. Men vi har stor sympati med Astrid og hennes familie i denne vanskelige situasjonen, sa Bach til TV 2 i går.

Den konklusjonen stiller nå også Det europeiske håndballforbundet seg bak.

Flere av de største langrennsstjernene stiller seg undrende til kritikken.

– Det var viktig å få gjøre det og spesielt viktig for meg. Det skal være en arena for glede, men det kom uventet og vi må få ut sorgprosessen. Du kan ikke bare legge det til siden og glemme det. Dette skjedde dagen før åpningsdistansen. Vi kunne ikke gjøre det på noen annen måte. Jeg syns folk skal akseptere det, sa Therese Johaug.