Kronprinsen vil vurdere OL-rolle om Oslo søker

Kronprins Haakon diskuterte Oslo-OL i 2022 med IOC-presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2:) Kronprins Haakon hadde onsdag en lang prat med IOC-president Thomas Bach på tomannshånd.

Bakgrunnen for møtet er at Kronprinsen sitter i hovedkomiteen til ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Men han innrømmer at også et mulig OL i Oslo 2022 ble tema.

- Det ble også nevnt, ja. Han vet at det er noe som blir behandlet i Norge, så han var selvfølgelig opptatt av det, sier Kronprins Haakon til TV 2.

Og Kronprinsen vil ikke utelukke at han vil ta på seg en rolle under et eventuelt Oslo-OL slik han har under ungdoms-OL om to år. Men samtidig er han forsiktig med å uttrykke støtte til prosjektet all den tid Stortinget ikke har sagt ja til statsgaranti.

- Jeg har ingen mening for eller mot et Oslo-OL, det er det opp til andre å ta stilling til. Men hvis Norge sier ja, kan det hende at jeg vil bidra inn mot det, forklarer Kronprinsen.

- Snakket Kronprinsen positivt om Oslo 2022 i møtet med Bach?

- Jeg tror ikke jeg skal gå inn i detaljene i samtalen, det føler jeg ikke er riktig. Men det var en fin samtale, og det var hyggelig å møte ham (Thomas Bach, journ. anm.), sier Kronprinsen.

Dermed har det vært en strålende uke for det internasjonale lobby-arbeidet til Norges Idrettsforbund. Mandag var tidligere IOC-president Jacques Rogge innom Norway House i Sotsji, og onsdag fikk de nåværende president Thomas Bach innom.

- Vi er på mange måter naboer. Thomas Bach har vært idrettspresident i Tyskland i mange år, og vi har truffet ham mye før han ble IOC-president også. Vi er er vest-europeere og har et godt forhold. Det har også Tyskland og Norge, sier generalsekretær i NIF, Inge Andersen, til TV 2.