– De er tunge, større enn hva vi har fått tak i før!

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg gliste etter medaljeseremonien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

Sotsji/Bergen (TV 2): Bestevenninnene sørget for dobbelt norsk på damenes sprint tirsdag.

161 cm høye Falla herjet med konkurrentene gjennom hele ettermiddagen, mens Østberg sikret sølvet med en sterk finalespurt.

Onsdag fikk 23-åringene de synlige bevisene på at de er to av verdens aller beste sprintere på kvinnesiden.

– Jeg tror ikke det finnes noe i verden som kan beskrive det. Det er det største jeg noensinne har opplevd, og kommer til å være et øyeblikk jeg husker resten av livet, sier Falla.

– Den sølvmedaljen her er like mye verdt for meg som gull i dag. Det er deilig, nikker Østberg.

– Ta en god titt på medaljene. Hva er dommen?

– De er tunge. Større enn hva vi har fått tak i før, så dette må være de beste vi noengang har fått, ler Falla med et halvt kilo gullmedalje i hånden.

– Hvilke bilder kommer dere til å huske fra medaljeseremonien?

–  Det er når jeg titter ned på Ingvild ved siden av meg, og bare ser verdens største glis og litt blank i øynene. Det kommer til å svi seg fast, smiler Falla.

Slik vurderer de to hverandres prestasjoner:

Ingvild om Maiken:

– Det er lett å beskrive. Det er helt utrolig bra det Maiken greide i går. Hun har ikke hatt en så god sesong som hun kanskje hadde i fjor før mesterskapet, men hun viser igjen hvor god hun er og hvor hun hører hjemme. Hun kommer hit, vinner prologen, vinner alle heat og bare er helt suveren hele dagen. Jeg ser opp til Maiken. Stor respekt for det hun gjorde i går.

Maiken om Ingvild:

– Ingvild har prestert på et høyt nivå hele sesongen. Hun har tydelig løftet seg og tatt et steg videre fra i fjor. Man så i går at mange av de andre som har gått bra og ligger bra an i sprintcupen, røk ut tidlig eller ikke kom til finalen i det hele tatt. Ingvild presterer jevnt, hun vet hva hun er god for og beviser det nok en gang. Stor respekt av å prestere så bra over så mange helger som det Ingvild har gjort.