BETENKT: Ting har ikke gått helt slik David Moyes og Manchester United ønsket denne sesongen. Onsdag venter Arsenal på The Emirates. Foto: Scanpix
BETENKT: Ting har ikke gått helt slik David Moyes og Manchester United ønsket denne sesongen. Onsdag venter Arsenal på The Emirates. Foto: Scanpix

– Er ikke respekten for Moyes sterk nok?

Claus Lundekvam er usikker på om United-manageren nyter stor nok respekt i garderoben.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se storoppgjøret Arsenal-Manchester United onsdag klokken 2045 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Onsdag kveld er det duket for en skikkelig klassiker i Premier League når Arsenal tar imot Manchester United på The Emirates. Og det med et litt uvanlig utgangspunkt. 

Vertene er for alvor involvert i gullkampen og ligger på andreplass. For gjestene har ting derimot gått betraktelig tråere denne sesongen. David Moyes og hans menn ligger helt nede på sjuendeplass. 

– Mye på spill
TV 2s Premier League-ekspert Claus Lundekvam mener tabellplasseringene har lite å si når kampen blåses igang. 

– Disse kampene lever alltid sitt eget liv. På papiret er Arsenal vassere, spesielt på hjemmebane. Men det er så mye som står på spill, og det får selvsagt en ekstra dimensjon med Robin van Persie og den pakken der, mener han.

– For Arsenal sin del ligger det nok mye revansje i kampen. Både etter det stygge tapet for Liverpool sist og så tapte de borte mot United tidligere denne sesongen. Det skal nok ikke stå på motivasjonen for hjemmelaget, tror Lundekvam. 

Ingen umiddelbar Mata-effekt
Etter Juan Matas inntog på Old Trafford trodde mange at spanjolen skulle løse de offensive utfordringene den regjerende seriemesteren har slitt med. 

Men fasiten etter to kamper med van Persie, Rooney og Mata på banen viser kun ett poeng. 

– Jeg synes ikke de skaper nok. Mot Fulham sist hadde de masse ball og kom til mange innlegg, men jeg synes de sliter med å spille seg til åpenbare sjanser, sier Lundekvam. 

– Mata, Rooney og van Persie er alle fantastiske fotballspillere, men de er ikke som Eden Hazard eller Sergio Aguero som kan gjøre ting på egenhånd. I tillegg er ikke lagmaskineriet Manchester United like godt smurt som tidligere, fortsetter han. 

Manglende respekt for Moyes?
I pausen av Uniteds hjemmekamp mot Fulham raste Lundekvam over innsatsen de røde djevlene la for dagen. Den tidligere Southampton-kjempen synes det er helt underlig å se Manchester United for tiden. 

– Dette er ikke det United-laget vi er vant til å se. For meg som husker de som et lag som alltid malte motstanderen i senk, er dette helt merkelig å se, sier han.

– Det handler mest om spillertroppen og kvaliteten på den, men jeg synes ikke innsatsen har vært på topp heller. Er det respekten for David Moyes som ikke er sterk nok, undrer Lundekvam.  

Hvordan tror du Arsenal-Manchester United går? Si din mening i kommentarfeltet under!