Aksel måtte ha pause etter utfor-nedturen

– Den 4. plassen satt lenger inne enn det pleier å gjøre, sier han til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Sotsji (TV 2): Ett av sesongen store mål for Aksel Lund Svindal var OL-utforen i Sotsji. Lund Svindal var en av favorittene til OL-gull, og håpet var å ta Norges første gull i utfor noensinne. Men kjøringen holdt til en fjerdeplass. Det har tatt tid å fordøye for alpinisten som trengte et avbrekk. 

– Jeg har i stått over noen treninger nå. Jeg trengte tid etter utforrennet. Jeg var ikke klar for å yte bra med en eneste gang. 

– Var skikkelig skuffet

– Du har selv sagt at i et OL er det kun medaljer som teller. Hvordan håndterer du skuffelsen?

– Du blir jo skuffet selvfølgelig. Det er sjelden det tar tid for meg å komme over nedturer. Men den  (4.plassen) satt lenger inne enn det pleier å  gjøre. Jeg tror det var litt fordi Kjetil tar medalje så er det jo en bra dag. Du er sammen med laget og trenere, andre utøvere så er du positiv fordi det ble en medaljeplass. Så kommer du på rommet og kjenner du er faktisk skikkelig skuffet og har ikke gjort noe med det enda. Det var vanskelig rett og slett fordi du holder det inne såpass lenge at da smeller det hardere når du slipper det ut, så det tok meg lengre tid enn vanlig å komme over den der. 

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

– Er noe dritt

– Hva tenker du på når du til slutt var tilbake alene på rommet?

– En tenker at det her var noe dritt, jeg vet akkurat hva jeg kunne gjort for å vinne det. Det var ikke noe lett utforrenn å vinne, men Innerhofer viste at det var mulig å vinne med sent nummer, og da var det mulig å ta det gullet. Jeg prøve å ta gullet, jeg ga så mye gass jeg bare klarte, jeg var klar for å risikere for å vinne rennet, men det var ikke noe selvfølge at det lykkes likevel. Jeg er fornøyd med innsatsen, men det manglet på utførelsen, og da ble det fjerdeplass.

– Hva gjør skuffelsen med motivasjonen for resten av OL? 

– Nå blir det å ta sats å begynne fra bunnen igjen. 

– Gjør skuffelsen at en tenker «nå skal jeg vise dem»?

– Jeg liker tankegangen, men jeg tror det er viktig å hente den følelsen frem på start, ikke gå å kverne på det i fem dager. 

Registrer deg nå: Se hele OL gratis på tv2.no

– Er en outsider

Fredag kjøres superkombinasjonen i Rosa Khutor. I den øvelsen er Lund Svindal langt fra favoritt, men kan overraske.  

– Jeg er en outsider, for det er noen opplagte medaljekandidater, sier Lund Svindal og forklarer han tenker blant annet på Ted Ligety og Alexis Pinturault.