FIKK SJANSEN: Ola Vigen Hattestad skulle etter planen ikke gå OL-sprinten. Han endte opp med å vinne den til slutt. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIKK SJANSEN: Ola Vigen Hattestad skulle etter planen ikke gå OL-sprinten. Han endte opp med å vinne den til slutt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Slik reagerte OL-vrakede Krogh på Hattestads sprintgull

Innrømmer at han gjerne skulle gått selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Finn Hågen Kroghs navn ble igjen i kurven landslagssjef Vidar Løfshus og Arild Monsen måtte riste på ny etter Ola Vigen Hattestads sprintseier i Toblach like før OL.

Krogh hadde i utgangspunktet fått klarsignal til å gå OL-sprinten, men finnmarkingen ble i siste liten vraket til fordel for Ola Vigen Hattestad.

Hattestad grep sjansen begjærlig og gikk inn til gull på distansen i går. Krogh var forbannet i etterkant av vrakingen, men før prologen i går hjalp han Hattestad med å teste ski.

Den verste skuffelsen etter vrakingen har lagt seg.

– Jeg hadde selvfølgelig lyst til å gå selv. Det er bestandig slik når man ser skirenn. Men det var kult at det gikk såpass bra som det gjorde. Det var morsomt å se, sier Krogh til TV 2.

At det var hans erstatter som gikk inn til gull plager ikke Krogh.

– Det var helt rått. Det kunne ikke blitt bedre. Vi vet hva Ola står for. Han fikk det ut, og han fortjener å vinne gull. Det unner jeg ham, sier Krogh.

– Det er åtte år til neste OL-sprint i fri teknikk?

– Ja, det er jo det. Men det er ikke bare sprint jeg tenker på. Det kommer flere verdensmesterskap de neste årene, minner han om.