Krog spurtet til bronsemedalje

– Fikk frysninger da jeg skjønte jeg kunne ta medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Etter hopprennet var det største forhåpningene til norsk kombinertmedalje plassert hos Magnus Moan. 

Det var likevel en annen Magnus som skulle sikre den norske medaljen. Magnus Krog avanserte fra en 20.plass - 1.03 bak ledende Eric Frenzel - til å sikre bronsemedaljen bare åtte sekunder bak den tyske gullvinneren.

Krog spurtslo italienske Alessandro Pittin i kampen om bronsen.

Det var lagkamerat Magnus Moan, som endte som nummer fem, meget fornøyd med.

– Han heter jo Magnus vet du, det liker vi, smilte han til TV 2.

– Jævlig viktig for oss som lag og norsk kombinertsport at vi endelig tar en medalje.

Se hele resultatlisten

Fikk frysninger opp siste bakken

Krog har fått mye oppmerksomhet for å farge håret i rødt, hvitt og blått i forkant av lekene. Nå vil håret stå i stil med flagget på medaljeseremonien senere i mesterskapet.

– Det er helt fantastisk stort. Jeg fikk nesten frysninger rygg opp siste bakken. Jeg tenkte til meg selv: «Skjer det her?» Da skjønte jeg at jeg kunne ta medalje, sa Krog til TV 2 etter løpet.

– Det er lenge siden jeg har hatt så vondt, men jeg klarte å holde fokus. Jeg er utrolig glad nå.

– Visste du at du var i form til å klare dette?

– Alle på laget er så sterke at de kunne byttet denne plassen med meg, selv Graabak. Det viser hvor små marginer det er.

– Hadde du trodd dette da du stod opp i dag tidlig?

– Hopptreneren min, Nik Huber, har satt store penger på at jeg skulle ta bronse, så han hadde i alle fall troen. Jeg visste at jeg kunne klare det på en bra dag. Målsetningen har vært å ta en individuell medalje, og nå har jeg klart det allerede.

– Vi fortjente det

26-åringen var langt sterkere enn Pittin på oppløpet og kunne strekke armene over hodet i jubel etter løpet.

– Det var utrolig spennende på slutten. Jeg syns vi fortjente det, sa landslagstrener Kristian Hammer til TV 2.

Det var tvil om bronsevinneren i det hele tatt skulle gå løpet. Valget stod mellom han og Jørgen Graabak, men i ettertid er landslagstreneren fornøyd med valget.

– Han har ikke vært like gode på trening, men han har for vane å heve seg i konkurranse. Det var det som gjorde at han fikk være med.

Moan fornøyd med kroppen

Magnus Moan ble nummer fem etter å ha kjempet heroisk. Moan har vært syk i forkant av løpet og manglet kanskje litt på toppfarten i sporet etter et godt hopprenn.

– Det var artig og spennende og veldig tungt.

– Jeg syns jeg tok meg god tid og stresset ikke. Jeg måtte bare prøve ut fra at kroppen var 100 prosent. Jeg syns forsåvidt kroppen var bra, men det ble litt for hardt kjør i siste bakken, sa Moan etter løpet.

Håvard Klemetsen var beste norske etter hopprennet, men for en mann som har styrken i hoppbakken var ikke niendeplass et godt nok utgangspunkt. Finnmarkingen endte på tiendeplass.

Klemetsen har vært den beste hopperen på alle treningene, men mislyktes da det gjaldt som mest.

– Det er litt tungt å svelge at jeg gjør mitt dårligste hopp i konkurransen. Jeg klarer å riste det delvis av meg og gjør et godkjent langrenn, men det er ikke godt nok, sa Klemetsen til TV 2.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

Startet hardt

Moan startet som nummer 15, 48 sekunder bak lederen etter hopprennet, men allerede ved første mellomtid hadde han tatt inn 20 av disse.

Moan gikk seg raskt opp på tredjeplass i feltet, og det var ganske tydelig at nordmannen var den som måtte gjøre jobben for å gå seg opp til de to foran.

Etter fire kilometer var Moan bare 19 sekunder etter, mens også Magnus Krog, som startet 1.03 bak hadde også gått seg opp til den gruppa. 

Registrer deg nå: Se hele OL gratis på tv2.no

To nordmenn jaget tetduoen

Krog viste seg tydelig villig til å bidra, mens Akito Watabe og Eric Frenzel kontrollerte etter beste evne foran i tet.

SAMARBEID: Magnus Moan og Magnus Krog i tet av gruppen som jaget lederne på kombinertsprinten i Sotsji. FOTO: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
SAMARBEID: Magnus Moan og Magnus Krog i tet av gruppen som jaget lederne på kombinertsprinten i Sotsji. FOTO: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Ved runding på stadion ved 7,5 km og en runde igjen skilte det 13,9 sekunder i favør av tetduoen.

Frenzel avgjorde

Stort nærmere kom aldri nordmennene, mens Eric Frenzel hadde spart på kreftene og gikk et taktisk perfekt løp.

Han hadde små problemer med å gå fra Watabe mot slutten.

Samtidig ble Magnus Moan stiv på slutten, og bronsekampen stod mellom Magnus Krog og italienske Alessandro Pittin. Den avgjorde altså Krog til sin fordel.