VILLE GÅ: Petter Northug fikk ikke viljen sin.
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
VILLE GÅ: Petter Northug fikk ikke viljen sin. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300

Northug-trener: – Petter ville gå

Eirik Myhr Nossum tror ikke Petter Northug hadde prestert bedre om han hadde vært på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Petter Northug ble vraket fra laget på 15-kilometer, men skikongen sa ikke fra seg plassen av fri vilje. Det bekrefter trener Eirik Myhr Nossum.

– Vi hadde en tett dialog med Trond Nystad i går. Jeg hadde en lengre prat med Petter før det. Vi diskuterte ulike scenarier, så vi var klar over at det var en mulig utvei.

 Petter ville gå?

– Ja, han er skiløper. Hvis han ikke vil gå skirenn må han gå som meg - gå i serviceklær. Han er skuffet over at han ikke får gå, men han er først og fremst skuffet over at formen ikke er bedre, sier Nossum.

Treneren sammenligner Northugs situasjon med den mosbyggen var i før Tour de Ski.

– Fordelen er at Petter har vært i samme situasjonen før. Formen er bra, men han virker ikke å ha overskudd. Han kommer til å komme sterkere tilbake i dette mesterskapet, sier Nossum.

I forkant av mesterskapet har Northug fulgt samme resept som har gitt suksess før.

– Vi er trygg på den planen vi har lagt. Vi hadde planlagt at han skulle ha litt mer overskudd. Det er for tidlig å spekulere hva det skyldes. Han har kjørt god, gammel oppskrift inn mot mesterskap. Det er ikke sikker han har tålt helt det i år, sier Nossum.

Treneren fnyser av påstanden om at Northug ville gjort det bedre i OL om han hadde vært landslagsløper.

– Vi føler oss veldig trygge på det opplegget vi har hatt i år. Petter er veldig fornøyd. Han mener selv at han ikke kunne gjort det bedre om han hadde vært på landslaget, sier Nossum.