Expressens langrennsekspert:
– Det er bare sørgelig

Fortvilet over Petter Northugs vraking på 15-kilometerlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske avisen Expressens langrennsekspert Tomas Pettersson, synes det er trist at Petter Northug ikke skal delta på 15 kilometer, fredag.

Vraket

Tomas Pettersson har fulgt Northug i mange år for Expressen, og synes nå det er et stort tap for langrennsporten at han blir vraket i OL.

– Personlig synes jeg at det bare er sørgelig, sier han til Expressen.

Skadefryd

Mange undrer seg nå over hvor mye skadefryd det er blant svenskene etter vrakingen. Den anerkjente sportsjournalisten Tomas Pettersson, som har brukt dagen i dag på å kommentere dette overfor norsk presse, er ikke glad for Petters uteblivelse.

– Jeg er ikke det minste glad. Jeg vil se Petter i storform og at han deltar i alle renn i OL.  Senere vil jeg se han få pisk av Hellner, Olsson og Co, på grunn av at våre svenske løpere helt enkelt ville vært bedre, sier han til Expressen.

Bredt lag

Hva betyr et norsk lag uten Petter:

– Hvis du ser på laget som skal gå 15 km nå, så betyr det ikke så mye. De har et bredt lag når det gjelder klassisk. Nå kommer en gutt som heter Didrik Tønseth inn, en som få av oss svensker vet hvem er. Men han var på pallen i verdenscupen på tilsvarende distanse før jul, sier Pettersson.

Stafett

Det mest interessante spørsmålet videre som også selvfølgelig alle spør seg, også svenskene, er hvorvidt Petter finner formen i dette OL.

– Jeg tror han får gå mer. Å kaste Petter Northug ut av en siste etappe i OL-stafetten er en beslutning som ingen norsk landslagssjef vil ta, eller våger.  Så til søndag kommer Petter til å stå der og vente på en klapp på skulderen før fjerde etappe. Marcus Hellner vil stå der også, ved Petters side, og Hellner vinner den duellen. Om det rekker til gull er en helt annen historie, avslutter Expressens Northug ekspert, Tomas Pettersson.