IKKE LIKE GØY UTEN: Expressens Tomas Pettersson er lei seg for at Northug ikke er i bedre form. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
IKKE LIKE GØY UTEN: Expressens Tomas Pettersson er lei seg for at Northug ikke er i bedre form. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Per Elofsson tror Northug reiser hjem fra Sotsji uten medalje

Mener Petter Northug bør begynne å tenke på neste sesong.

SOTSJI (TV 2): Onsdag morgen ble det klart at Petter Northug ikke får gå 15-kilometeren i OL. I går kveld ble Northug og trener Trond Nystad enig, etter en liten diskusjon, om at det var best å stå over distansen.

- Petter er frustrert, sier Nystad.

Tror Northug reiser hjem uten medalje
Men det er ikke bare norske skifans som sørger over at Northug er i villrede. Svenskene er minst like lei seg for at Northug ikke er i nærheten av å kjempe om medaljer.

- Petter merker nok nå at han har slitt med sykdom i sesongforberedelsene. Han er ikke i den samme fysiske formen han har vært i tidligere. Han mistet viktige treningsuker ifjor høst, og lykkes ikke med å få en formtopp frem mot OL. Mitt råd til Petter er at han nå må se fremover og heller fokusere på en bra forberedelse på neste sesong, sier den tidligere svenske langrennshelten Per Elofsson til TV 2 Sporten. 

Elofsson, som er på plass i Russland som langrennsekspert for Viasat, tror Northug nå risikerer å reise hjem fra Sotsji uten medalje i bagasjen.

- OL arrangeres i en kort periode hvor det handler om å prestere. Er du ikke i form under OL, så får du noen vanskelige dager. Jeg tror Petter Northug får det tøft med å ta medaljer her. Men helt umulig er det ikke. Petter er Petter, og kanskje er det litt tidlig å si at OL er helt kjørt for ham nå, poengterer Elofsson.

- Fryder svenskene seg litt over at Northug ser ut til å mislykkes under OL?

- Nei, jeg har ingen sånne følelser i det hele tatt. Alle vil at han skal delta og gjøre sitt beste, understreker Elofsson, som selv vant gullet på 15 km klassisk i Salt Lake City-OL i 2002.

Expressens Tomas Pettersson mener OL ikke er det samme uten Northug.

- Fra Petters perspektiv må dette være beklemmende. Fra et svensk perspektiv er det kjedelig. Man vil at han skal være med. Det er ikke gøy å vinne over noen som ikke engang kommer til start. En stor delen av nerven i OL forsvinner på langrennssiden. Det er sørgelig at han er så dårlig som han er, sier Pettersson til TV 2.

- Sjanseløs mot Hellner
Journalisten, som har fulgt Northug i mange år, tror ikke skikongen tar individuelt gull i Russland.

- Han er den store profilen. Han har slått Sverige på sitt eget vis i mange år. Det er alltid moro å slå Petter. Et skiløp uten Petter er ikke like gøy som et skiløp med Petter. Ikke like gøy i det hele tatt. For at en seier skal bli fullkommen må Petter være på den tapende siden, sier Pettersson.

- Tror du har tar gull i Sotsji?

USIKKER PÅ NORTHUG: Sveriges tidligere langrennselt Per Elofsson tror Petter Northug risikerer å reise hjem fra Sotsji uten medalje. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
USIKKER PÅ NORTHUG: Sveriges tidligere langrennselt Per Elofsson tror Petter Northug risikerer å reise hjem fra Sotsji uten medalje. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

- Jeg tror definitivt ikke at han tar et individuelt gull. Han er sjanseløs. Jeg er usikker på om han går sprintstafetten. Han kommer sikkert til å gå stafetten. Er han i den formen han er nå, kommer han til å være sjanseløs mot Hellner.

- Er det klasseforskjell på dem?

- Ja, det er det akkurat nå.

Burde gi kontroversiell t-skjorte til Hellner
Han tror det er mange svensker som føler skadefryd nå.

- Det gjør det sikkert. Men har har lagt opp til det på egenhånd. Men de fleste svenskene vil ha ham med. Man vil slå en Petter Northug i form, sier Pettersson.

- Hva skal han gjøre med t-skjorten med påskriften «2:a plats är ju också jättebra»?

- Han burde gi den til Hellner, smiler Pettersson.