Northug vraket fra 15-kilometerlaget

Er blitt enig med trener Trond Nystad om å stå over distansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Petter Northug får ikke gå 15-kilometeren i Sotsji. Skikongen har i samråd med trener Trond Nystad valgt å stå over distansen. Grunnen er at Northug ikke føler han kan kjempe i toppen på distansen.

Se pressekonferanse med langrennsguttene fra klokken 7.30.

- Greit at han får slappet av
Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen og Didrik Tønseth utgjør Norges lag.

Northug sa seinest i går at han ønsket å gå 15-kilometeren.

- Det er der jeg har mine sterkeste internasjonale resultater, sa mosbyggen da.

Nå får han ikke muligheten til å kjempe om medaljer på distansen. Det er usikkert hvilke andre distanser Northug får gå i OL.

- For det første er det synd at det ikke har gått som han vil så langt. Samtidig er det greit at han får slappet av og gjøre seg klar til stafetten. Han har virket sliten og det kan være greit at han kan få litt overskudd, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Var det riktig å vrake Northug? Si din mening under saken.

Tenker stafett og femmil
I går gikk Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter ut og sa at landslagsledelsen måtte spare Northug for flere ydmykelser. 

- I går var det en diskusjon mellom Petter og Trond om hva som er best for laget. Da ble de enig om at Northug står over 15-kilometeren for å lade best mulig opp til stafetten og femmila, sier trener Eirik Myhr Nossum til TV 2.

- Det handler om å få tilbake overskudd. Man får ikke overskudd av å gå konkurranser. Det blir veldig bra tanke på resten av mesterskapet, sier treneren.

Det tror Hjelmeset er en klok vurdering.

- Han er fortsatt blant de fire beste norske utøverne. Vi må ikke gjøre det mer dramatisk enn det er. Jeg tror det er en helhetsvurdering som ligger bak. Selv Petter trenger hvile av og til. Jeg tror de tenker fremover mot en eventuell sprintstafett, stafetten og også femmila, mener han.

Det bekrefter landslagssjef Trond Nystad på pressekonferansen.

 

– Grunnen til at Northug ikke er her er at han skal lade opp til stafetten, sa landslagstrener Trond Nystad på onsdagens pressekonferanse.

– Med alle utøvere diskuterer vi rikets tilstand. Petter er frustrert. Formen er ikke langt unna, men han er i villrede om hvorfor han ikke går fort. Vi diskuterte strategi. Han hadde sine meninger, jeg hadde mine, sier Nystad

– Ville Petter gå 15 km?

– Nei. Han var enig i at det ikke var lurt å gå 15 km, sier Nystad.

- Ingen gullkandidat
Myhr Nossum forteller at Northug ikke kunne kjempet helt i toppen av 15-kilometeren.

- Han føler at han ikke er gullkandidat per nå, sier Nossum.

Så langt i OL har Northug blitt nummer 17 på 30 km med skibytte. I sprinten ble han utslått i semifinalen.

Hjelmeset mener stafetten er såpass viktig at dette er en klok beslutning av landslagsledelsen.

- Jeg tror med tanke på stafetten, som er veldig viktig for hele laget, Petter og hele nasjonen, så må vi ha en frisk og opplagt mann der, sier han.