Russerne står på sitt og krever å få Martin Johnsrud Sundbys bronse. REUTERS/Stefan Wermuth
Russerne står på sitt og krever å få Martin Johnsrud Sundbys bronse. REUTERS/Stefan Wermuth

Russland klager Sundby-bronsen inn for CAS

Går til idrettens voldgiftsdomstol for å få bronsemedaljen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver russiske r-sport. Tidligere tirsdag ble det kjent at FIS avviste russernes anke. Dermed har russerne bestemt seg for å ta saken videre for idrettens voldgiftsdomstol (CAS).

Det russiske nettstedet har vært i kontakt med ledelsen i den russiske langrennsleiren, som bekrefter at saken er meldt inn for CAS. 

Russerne mente at Sundby ødela for Maxim Vylegzjanin i spurten ved regelstridig å bytte korridor og skjene mot russeren. Det ble levert protest umiddelbart etter rennet, men juryen kom til at utfallet av spurten ikke ble påvirket av nordmannens regelbrudd. Dermed slapp han med en skriftlig advarsel.

– Det Johnsrud Sundby gjorde var ikke «fair», sa Vylegzjanin etter rennet.

 Alle så hva han gjorde. Jeg kunne vunnet spurten hvis han ikke hadde gjort det. Jeg har gjort alt jeg kunne, sa russeren.

Også det russiske støtteapparatet reagerte. Russland-manager Jurij Tsjarkovski raste mot juryens beslutning den første gangen FIS besluttet at Sundby skulle beholde medaljen.

Nå får Martin Johnsrud Sundby få lov til å reise hjem med sin bronsemedalje, men kan i verste fall bli fratatt den i ettertid dersom CAS ikke er enig i beslutningen til FIS.