Alexander Rybak er mest populær blant de russiske mennene

– Det er helt omvendt fra Norge, sier den populære artisten som er på plass i Sotsji.

Alexander Rybak har ankommet OL i Sotsji, noe som ikke har gått russerne forbi.

Den halvt hviterussiske artisten er høyt verdsatt av russerne, og blir stadig stoppet på gaten. Rybak synes det er stas å være populær i OL-byen, men synes i grunn det ikke er så stor forskjell fra å gå på gata i Russland enn i Norge - bortsett fra en liten ting.

– Å bli gjenkjent, er å bli gjenkjent, men det er kulturforskjeller. Dette med kjærestepar blir aldri kjedelig for meg. I Norge er det alltid jenta som kommer bort og vil ta bilde med meg, men i Russland er det slik at gutten spør om det er greit å ta bilde også gir han kameraet til jenta. Det er helt omvendt, forteller han under «Senkveld i Sotsji».

– Russerne skjønner ikke at jeg bor i Norge

Den «Hver gang vi møtes»-aktuelle artisten synes det er fint å være i Russland under OL, spesielt for å kunne minne russerne på at han faktisk bor i Norge.

– Ofte må jeg si nei til forespørsler fra Russland, fordi jeg har et show i Norge eller Sverige. Men da sier «du bor jo her, det er bare for deg å ta T-banen eller toget til oss også kan du underholde». De skjønner ikke at jeg bor i Norge, sier han til TV 2.

TV 2 møtte Rybak på venterommet til «Senkveld i Sotsji», hvor han blant annet forteller om hvordan det er å være tilbake i Russland. Se intervjuet nedenfor.