Halfpipe-kongen Shaun White måtte abdisere: – Ikke min kveld

Etter to strake OL-gull havnet amerikaneren utenfor pallen.

FJERDEMANN: Shaun White. (AP Photo/Andy Wong)
FJERDEMANN: Shaun White. (AP Photo/Andy Wong)

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Sotsji/Bergen (TV 2): Sveitseren Iouri «I-Pod» Podladtchikov vant halfpipe-konkurransen i Roza Khutor ekstrempark etter å ha landet en «YOLO flip».

Trikset – en switch frontside double cork 1440 – var 25-åringen først ute med å lande. Nå holdt det til OL-gull.

– Jeg var liksom «det er mitt trick, det er mitt trick!», ler «I-Pod» når han møter TV 2s utsendte Stian Blipp og Andreas Ygre Wiig i mixed zone.

Fikk ikke trent nok

Sveitseren beskriver dagene før halfpipe-konkurransen som kaotiske. Lite trening gjorde at alt han hadde var en slags visjon om hvordan han skulle gjennomføre konkurransen.

– Det er egentlig utrolig hvor bra alt gikk, sier Podladtchikov, som har et rykte på seg i miljøet som en skikkelig party-løve.

– Jeg er egentlig skikkelig bekymret. For faren min klarer bare så vidt å holde seg på beina – allerede. Hva er klokka? Og onkelen min er i tårer... Jeg skulle feste med dem. Nå vet jeg ikke, ler «I-Pod».

Historisk 15-åring

Supertalentet Ayumu Hirano ble historisk som tidenes yngste OL-medaljør på snø.

Bare 15 år og 74 dager gammel sikret japaneren sølvet foran landsmann Taku Hiraoka.

– Det er kanskje den mest spennnede finalen jeg noen gang har sett, sier TV 2s snowboard-ekspert Andreas Ygre Wiig.

Frustrert White

Shaun White var siste utøver ut. Han hevet seg etter et første-run hvor han var nedi med baken og deretter landet knallhardt på hopp-kanten. Men 90.25 poeng – to poeng færre enn Hiraoka – holdt bare til fjerdeplass.

– Det var bare ikke min kveld. Selv om det gjør vondt å innrømme det, så var det dét som skjedde. Jeg hadde noen utrolige runs på trening, så det er så frustrerende, sier Shaun White til TV 2.

Mange holdt White som den store favoritten etter gull i samme øvelse i Torino 2006 og Vancouver 2010, men 27-åringen fikk det ikke til å stemme i den vanskelige halfpipe-en i Sotsji.

– Noen spurte meg om jeg kom til å være fornøyd dersom jeg klarte å fullføre det jeg kom hit for å gjøre, men jeg klarte ikke å gjøre det jeg hadde planlagt, sier White.

Registrer deg nå: Se hele OL gratis på tv2.no

– Tenkt for mye

Amerikaneren stod over slopestyle-konkurransen som ble vunnet av landsmannen Sage Kotsenburg. Håpet var å kunne stille maksimalt forberedt og restituert i kampen om halfpipe-gullet.

– Jeg tror jeg har tenkt på det for mye. Jeg har vært her for lenge. Jeg kom hit for slopestyle, var klar til å konkurrere, men det gikk ikke som det skulle. Jeg ønsket å fokusere på dette, men jeg fikk ikke trent på tre dager fordi pipe-en ikke var bra nok. Vi satset alt i kveld, sier White.

Det ble på forhånd spekulert på om White kom til å prøve en trippel. Hadde han forsøkt – og greid – det, ville han blitt den første til å lande trikset i en halfpipe-konkurranse.

Men lite tydet i etterkant på at han på noe tidspunkt vurderte å gjøre et forsøk. Heller ikke et forsøk på å kopiere «YOLO-flip-en» fikk tilskuerne i Roza Khutor ekstrempark se.

– Jeg våknet i morges og var ikke en gang sikker på om jeg kom til å klare å fullføre ett run. Så ja, deprimerende. Jeg er skuffet, men det går greit, sier White.

  

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien