STIKK: Svenskene koser seg med at Northug kom bak alle i gult og blått på tirsdagens sprint i Sotsji. Foto: Faksimile
STIKK: Svenskene koser seg med at Northug kom bak alle i gult og blått på tirsdagens sprint i Sotsji. Foto: Faksimile

Svenskene: – Skal du slutte nå, Northug? 

Northug ble banket i sprinten av tre svensker: – Så vidt jeg vet tok ikke Sverige gull, svarer Mosvik-ekspressen.

Den endeløse rivaliseringen mellom Norge og Sverige i langrennssporet, som i nyere tid stort sett dreier seg om Petter Northug og de svenske skigutta, toppet seg tirsdag under sprinten. 

Petter Northug gikk hardt ut tidligere i år fortalte svenske reportere at han ville legge opp dersom han ble slått av Emil Jönsson. Men tirsdag ropte Northug høyere enn han gikk fort, for allerede i kvartfinalen hadde han trøbbel.

Videre til semifinalen som «lucky loser», men der gikk det for fort for Northug som måtte gi tapt og kom slentrende i mål nest sist. Svenskene hadde da tre i finalen, og den svenske kommentatoren for Viasat, Per Forsberg, tok Northug på ordet.

– Skal du slutte nå, Northug?, sa han ifølge Expressen.

Svarte svenskene umiddelbart

Det ble altså ingen finale på Northug, men tre svensker kjempet med både Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersen. Finalen ble høydramatisk med en pigg Ola Vigen Hattestad i front, som var suveren og tok sitt første OL-gull

Svenske journalister som stormet bort til Northug etter semifinalen, spurte han om han ville holde løftet sitt og slutte, da han tross alt tapte for Emil Jönsson.

– Jeg sa jeg skulle slutte hvis jeg tapte i finalen, sa Northug. 

Svenske reportere viste Northug en plakat med bilde av ham selv og teksten. «Takk for alt».

– Så du vil ikke ha denne?, spurte den svenske reporteren.

– Nei. Etter hva jeg vet så har ikke Sverige noe OL-gull? Det er jo det som gjelder?Det viktigste er at Norge tok gullet, sier Northug til SportExpressen.se. 

– Har du sett denne mannen? 

Svenskene vet å gni det inn når det går dårlig for nordmannen. Etter at Marcus Hellner hadde parkert Mosvik-ekspressen i den siste bakken på 30 kilometeren, gikk den svenske avisen rundt med en etterlysning i Sotsji med bilde av Northug og teksten «Har du sett denne mannen?.

Svenske Expressen laget også en bildeserie av Northugs målgang, hvor de gir leserne muligheten til å hjelpe nordmannen over målstreken ved å trykke seg fra bilde til bilde. Og når leseren har klart å klikke nordmannen over målstreken så kommer det opp en sluttplakat med beskjeden: «Nei, du var for treg. Ingenting kan få fart på Northug».

 

Overlegen Hattestad

Tirsdag var Ola Vigen Hattestad suveren i samtlige heat og suste inn til sitt første OL-gull – i en alder av 31 år.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg har ikke helt skjønt hva som er i ferd med å skje. Vanvittig gøy, sier Ola Vigen Hattestad til TV 2.

– Du er olympisk mester, hva betyr det for deg?

 – Det betyr alt, det er det som mangler i samlinga. Det har vært et par tøffe år, jeg skal innrømme det. Jeg var her i fjor og så på løypa og jeg skal innrømme at jeg så det måtte gjøres en solid jobb. Men jeg hatt troen hele veien, så det er vanvittig gøy å lykkes, sier Hattestad.