Crosby til TV 2: – Zuccarello hvem?

Men Canadas superstjerne Sidney Crosby undervurderer ikke Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2 Sporten): Sidney Crosby avgjorde OL-finalen mot USA for fire år siden og er Canadas ubestridte superstjerne.

Pittsburgh Penguins-proffen er med sin årslønn på 80 millioner kroner den OL-utøveren som tjener mest.

MØTTE TV 2: Sidney Crosby møtte TV 2 Sporten etter tirsdagens trening. NHL-proffen frykter Norge.
MØTTE TV 2: Sidney Crosby møtte TV 2 Sporten etter tirsdagens trening. NHL-proffen frykter Norge.

- Zuccarello hvem?
Forrige fredag møttes New York Rangers og Crosbys klubb Pittsburgh Penguins. Rangers vant 4-3 etter straffeslag. Mats Zuccarello scoret – mens Crosby bommet.

Etter tirsdagens kanadiske trening i OL-byen Sotsji røper Crosby at han er usikker på hvem Zuccarello er.

- Zuccarello hvem?, sier Crosby til TV 2, før han får tenkt seg om:

- Zuccarello, ja. Jeg skulle til å nevne han. Men det er Patrick Thoresen jeg husker best, han var i NHL. Norge har mange gode spillere, men disse to blir viktige for Norge, fastslår superstjernen.

Canada er naturligvis storfavoritt foran åpningskampen mot Norge. Crosby nekter imidlertid for at stjernegalleriet fra Canada undervurder Mars Zuccarello Aasen og lagkameratene.

- Nei, det gjør vi ikke. Vi masse respekt for de lagene vi skal møte. Du er ikke her i OL om du ikke har et lag som vil markere seg og som er veldig gode. Vi er tidlig i turneringen, men vi skal sørge for å få en bra start på mesterskapet. Mot Norge må vi definitivt være godt organisert,  slår Crosby fast.

- Må finne oss til rette
En fordel for Norge kan være at NHL-stjernene på Canadas landslag nylig har ankommet OL-byen og kan være slitne etter en lang flyreise og såkalt «jetlag».

- Vi er e ny gruppe spillere som må finne oss til rette her, men det blir bedre underveis i OL, spår Crosby.

Canada er regjerende mester og av mange utpekt som favoritter til et nytt OL-gull. 

Men de skyhøye forventningene bekymrer ikke superstjernen Crosby.

- Forventingene vil alltid være store, men alle på laget forstår hva som forventes av oss. Det er helt ok for oss å ha høye forventninger. Vi kommer til å spille kampene med masse stolthet og vil gjennomføre et så godt OL som mulig. Men det er mange lag her som er i stand til å få suksess, så det blir tøft. Det er mange gode lag her som alle vil vinne OL-gullet, poengterer Crosby.

- Vet hva vi ønsker å oppnå
På pressekonferansen etter Canadas offisielle OL-trening forsikret assistenttrener Claude Julien om at ingen på laget tar lett på oppgaven som venter mot Norge.

- Vi vet hva vi ønsker å oppnå i dette mesterskapet og vi tar alle motstanderne på største alvor. Det blir tre tøffe kamper i gruppespillet, men det er kanskje kampen mot Russland som blir den tøffeste, det er vi klar over. Vi må jobbe hardt hver kamp for å vinne kampene, sier Julien – som ikke nøler med å utpeke målet for OL-turneringen i ishockey:

- Det vi ønsker er selvsagt å forsvare OL-gullet. Laget er bra sammensatt, og vi har gode treninger bak oss. Vi er klar, sier han til TV 2.