Slik har «Senkveld»-fiskene det egentlig

Harald Rønneberg har fått nok av bollekritikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): «Senkveld i Sotsji» var nok ikke helt forberedt på kritikken som skulle komme i kjølvannet av deres valg av medaljeoversikt under OL. For å representere Norges medaljer har nemlig redaksjonen valgt å fylle en gullfiskbolle med fisk i tre farger, som skal representere gull, sølv og bronse.

Det har vakt sterke reaksjoner blant noen av seerne.

– Hva er egentlig greia med de stakkars gullfiskene i den bittelille glassbollen? Dette er etter min mening ikke det minste artig, og bør stoppes øyeblikkelig, skriver en bruker på «Senkveld»s offisielle facebookside.

– Jeg er svært skuffet over at dere ikke tenker på hva fiskene føler. Kanskje de egentlig ville vært med i ett annet program. Eller kanskje den ene har litt isjasproblemer. Jeg foreslår at dere bare kjøper nye gullfisker før hvert program og spiser de andre til kveldsmat, skriver et annet ivrig netthode.

Viser fram fiskenes egentlige hjem

Bekymrede fiskefans behøver dog ikke henge med hodet når det kommer til «Senkveld»-medaljefiskene. Programleder Harald Rønneberg (40) leverer nemlig sine ektefølte forsikringer om at  fiskene ikke trenger å leve i den runde bolla i mer enn en liten stund hver dag.

Se Rønneberg vise fram fiskenes egentlige hjem i videoen ovenfor!

Når fiskene ikke er TV-stjerner, bor de nemlig i et akvarium der det finnes både filter, varme, lys og pumpe for de tre ulike fiskeartene, som er gullfisk, gurami og sort slørhale.

– Her har vi alle sammen og litt flere, for vi vet jo ikke hvor mange vi trenger, forklarer programlederen.

40-åringen innrømmer at «Senkveld i Sotsji»-gjengen har blitt svært glad i de svømmende krabatene, som også får hyppig tilsyn av en egen produksjonskoordinator. 

– Dette har blitt maskotene til hele redaksjonen vår. Utøverne som kommer synes også det er veldig gøy med disse fiskene!

Se «Senkveld i Sotsji» hver kveld klokka 21.40 under OL.